Com és que fem caca?

Tot va començar ja fa unes quantes setmanes quan, tot fent un dibuix de com som per dins, ens vam adonar que ens interessava el procés de digestió.

 

img_2393

I va sorgir aquesta pregunta tan interessant: Com és que fem caca?

No sabem si va ser casualitat…. però un dilluns al matí vam arribar a l’escola i al mig de la classe hi havia….una caca de color verd!!!! Qui havia estat? Com passa això?

De seguida vam relacionar que per a poder fer caca, primer havíem de menjar…així que la Sandra va aparèixer un dia amb unes quantes barres de pa, i mireu què va passar!

img_24291       Si voleu saber tot el procés aquí teniu més fotos!

Amb aquest experiment i amb la panxa plena de pa vam esbrinar què passava amb l’aliment des que ens el posem a la boca fins que cau a l’estòmac. D’allà vam començar a fer hipòtesis sobre l’intestí prim, el gruixut, quan mesurava l’intestí prim… I vam continuar fent-nos preguntes..així que quan ja sabíem més o menys per on passava l’aliment…havia arribat el moment de fer una mica de teatre:

Sabeu quant mesura l’intestí prim???? Nosaltres després d’aquest micro teatre ens va sorgir aquest dubte…així que vam agafar unes cordes i vam baixar al pati a formular les nostres hipòtesis i intentar esbrinar com era de llarg l’intestí prim en mida real!

img_2519    Aquí teniu la resta de fotos!

Estirant i estirant el fil… vam voler saber quines funcions tenien altres òrgans…només coneixíem la paraula: FETGE. Però no sabíem com era ni què feia…així que…mireu què va passar!

Ara sí que ja teníem totes les peces del puzzle per entendre perquè fem caca… Calia doncs, posar-les en ordre i construir la nostra maqueta de l’aparell digestiu! Cliqueu aquí per veure les fotos!

img_2656

Per acabar, us deixem un vídeo – presentació de les nostres maquetes. Esperem que us agradi!

 

 

 

1 Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>