Un llibre molt antic…

Aquest dimarts, a la classe, hi hem trobat un llibre molt especial, era molt antic! El llibre de les bèsties de Ramon Llull.

 

L’hem mirat, tocat i olorat i ens hem imaginat de què podia anar. Alguns han dit que d’un lleó, altres que d’històries d’animals o que potser el llibre era tan antic com les pintures romàniques que havíem anat a veure al MNAC i que potser explicava com eren els animals perquè els pintors els poguessin dibuixar a les parets, tal i com ens van explicar.

Després hem mirat bé la portada i ens hem fixat amb el títol, el dibuix i un nom: Ramon Llull. Alguns infants han dit que hi ha una escola amb aquest nom i ens hem preguntat qui devia ser. Segur que algú important.

Hem obert el llibre i hem descobert que Ramon Llull va ser un filòsof i escriptor que va viure fa molts i molts anys, més de 700 anys; aproximadament a l’època de les pintures que vam veure al MNAC. En aquell temps els llibres s’escrivien en llatí, un idioma que ja no existeix. Ramon Llull va viatjar molt i volia explicar tot el que aprenia en els seus viatges i perquè la gent l’entengués va decidir escriure en català. És per això que es considera que Ramon Llull va ser el primer escriptor català.

Però de què deu anar el llibre? Hem vist que era un recull d’històries i l’Anna ens ha llegit la de La llebre i el lleó. Ramon Llull també va utilitzar els animals com a protagonistes per explicar el comportament de les persones.

Després ens hem adonat que aquesta història la tenim en un conte de la biblioteca de l’aula i hem mirat les diferències que hi havia: el tipus de lletra, de paper, els dibuixos…

Finalment, hem anat a treballar per equips. Hem fet un trencaclosques: primer hem ordenat els dibuixos seguint la història del conte de La llebre i el lleó i després cadascú de l’equip ha llegit una frase i l’ha relacionat amb el dibuix amb l’ajuda dels companys.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>