Com és que plorem quan tallem cebes?

A l’aula de 3r va sorgir aquesta pregunta tan interessant i que ningú de la classe coneixia la resposta. Aleshores vam creure que hi podíem donar resposta mitjançant un projecte al seu voltant.

Per començar, vam agrupar-nos per fer una maqueta amb les nostres hipòtesis, o el què creiem que passava. Tots els grups anaven ben encaminats, però encara no havíem pogut comprovar si era cert. La hipòtesi més repetida era que la forta olor de la ceba ens feia plorar.

Cada grup va fer una exposició de la seva maqueta explicant la resposta que havien donat a la pregunta. En acabat vam reflexionar sobre la manera en que podríem comprovar tot allò i tot el que havíem de tenir en compte. Va sorgir la millor idea, provar-ho.

 

Així doncs, ens vam equipar amb el material necessari per portar-ho a la pràctica i ens vam sorprendre del resultat, no es tractava de l’olor! Alguna cosa passava al tallar la ceba que ploràvem si ho miràvem, però no necessàriament si ho ensumàvem.

 

Seguirem investigant per arribar a allò que volem conèixer!

Feu un cop d’ull a la GALERIA per veure les imatges d’aquesta part del procés.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>