NADONS I SALUT BUCAL

Hola famílies,

Avui us volem fer arribar aquest escrit on es parla de la salut bucal dels nadons.

Creiem que us pot interessar per l’edat actual dels/les vostres fills/es.

Ben segur que molts de vosaltres ja ho esteu fent bé, però per aquelles famílies que no s’ho havien plantejat mai, potser perquè pensen que encara són molt petits, els pot servir d’ajuda i tenir una altra visió de la importància de la higiene bucal en els nadons.

NADONS I SALUT BUCAL

Quan es parla de salut bucal immediatament pensem en les dents, però abans de l’aparició de les primeres dents, als nadons, ja se’ls ha de començar a cuidar la higiene bucal i a ajudar a instaurar rutines que els seran molt útils de petits i d’adults.

Contràriament al que es pensa, abans de l’aparició de la primera dent, que normalment surt entre el cinquè i el vuitè mes de vida, s’ha de començar la higiene bucal de les genives del nadó. Amb una gasa humida amb molta paciència i jugant amb els més petits, es poden fregar les genives per eliminar restes de llet i purés. Aquest mètode també s’ha de seguir amb l’aparició de les primeres dents de llet dels nadons.

És en aquest moment d’aparició de les primeres dentetes que podem fer servir el primer raspall de dents, però evidentment ha d’estar dissenyat especialment per utilitzar-lo en nadons i ha de tenir filaments molt suaus. Sobretot amb els nadons més petits, l’adult ha de ser la persona encarregada de fer aquesta neteja i a mesura que el nadó va creixent, aproximadament a partir dels dos anys, pot començar a fer-se-la ell mateix.

A partir dels dos anys també es pot començar a utilitzar gel dentífric; en posarem la mida d’un gra d’arròs al raspall abans de començar a fer la neteja de les dents, evidentment aquest gel ha de tenir una concentració de fluor menor a l’habitual perquè ha de ser per a ús infantil. Amb l’inici de l’hàbit d’higiene bucal a aquesta edat, aconseguim dues coses, evidentment, mantenir la bocales genives i les dents el més netes possibles i així evitar possibles complicacions, però també l’aprenentatge i la interiorització d’aquest nou hàbit dins les rutines.

(Extret d’un article escrit per una família a la revista “Vet aquí…” abril 2017)

Passeu un molt Bon Cap de Setmana!!

#SomDelPi 

L’escola segueix al vostre costat. Si necessiteu ajuda al voltant del desenvolupament dels vostres infants, contacteu: ebgegantpi@caldesdemontbui.cat