NEVADA DE GENER

Vaga General 21F

Benvolgudes famílies,

Com ja deveu saber, aquest dijous 21 de febrer de 2019 hi ha convocada una vaga general.

Gairebé tots els membres de l’equip docent han decidit adherir-s’hi i, per tant, no hi haurà activitat lectiva. L’escola romandrà oberta respectant els serveis mínims decretats però per la seguretat i adequada atenció dels infants, us recomanem en la mesura del possible, no portar els vostres fills i filles a l’escola aquest dia. El menjador funcionarà amb serveis mínims. L’acollida matinal es portarà a terme amb normalitat però no hi hauran activitats extraescolars. Per qualsevol dubte estem a la vostra disposició per aclarir el que correspongui.
Cordialment,

L’Equip Directiu

Conferència Laia

La primera conferenciant de la classe dels “ Estels Fugaços” ha sigut la Laia que ens ha parlat dels gats.

La Laia ens ha explicat que els gats són mamífers, que són vertebrats, que dormen molt i, fins i tot, que alguns tenen la pell blava!!!

Moltes gràcies Laia, ho has fet molt bé i hem après coses interessants d’aquests animals!

Ara esperem escoltar al segon o a la segona conferenciant aviat! Ja sabeu que fer una conferència és una forma enriquidora i interessant de saber coses sobre un tema, de saber ser crítics i de saber explicar-nos lliurement  i sense vergonya davant dels altres.

ENDAVANT, PETITS I GRANS CONFERENCIANTS!!!

Experimentació a P3

L’experimentació ens permet desenvolupar les capacitats bàsiques dels infants. Es tracta d’un joc lliure i manipulatiu on cada infant fa hipòtesis que va verificant o refutant segons els resultats que va obtenint.

Us deixem imatges de l’experimentació amb neu artificial i amb peles de mandarina.

També us enllacem un breu article de l’Ara Criatures centrat en l’experimentació.

El meu conte preferit

De nou el projecte “El meu conte preferit” entra a l’aula de P3. Les famílies venen a explicar el conte que més agrada al seu fill/a i el comparteixen amb els seus companys. És un dia especial per les famílies i pels infants. Les tres primeres famílies que ens han visitat ens han explicat Els tres porquets (Irene), La Maria marranades (Gina) i On viuen les fades? (Alba).

Famílies animeu-vos que val molt la pena compartir lectures i narracions amb els més petits.

Podeu veure més imatges del conte de l’Irene

Podeu veure més imatges del conte de la Gina

Podeu veure més imatges del conte de l’Alba

Psicomotricitat a P3

A l’hora de psicomotricitat oferim un espai d’experimentació, d’investigació activa i vivencial on els nens/es són els protagonistes actius dels seus aprenentatges, on poden experimentar tocant, veient, escoltant, movent-se, … Circuits, experimentació amb material, jocs d’interior i d’exterior,… tot per ajudar als infants a desenvolupar-se de forma integral.

Podeu veure més imatges.

Dia Internacional del Càncer Infantil 15feb

Jornada solidària, d’informació i de sensibilització contra el càncer infantil organitzada per @ampasantjoan i @ginkgoapacbergueda. Un dia molt bonic i especial amb la participació de tots els nens i nenes de l’escola juntament amb pares, mares i persones voluntàries .

Hem omplert la tanca de desitjos, hem repartit globus de color groc-or com a símbol contra el càncer infantil i hem fet taller de broquetes de fruita per promocionar l’alimentació saludable i vendre-les per recaptar diners per a la investigació. També cada alumne ha dibuixat un original cartell pera anunciar la 3a caminada solidaria el proper 10 de març per la investigació del càncer infantil organitzada per @ginkgoapacbergueda.

En la venda de broquetes elaborades pels alumnes, famílies i voluntàries s’han recaptat 500€ que sumaran als beneficis de la caminada solidaria del 10 de març. Moltíssimes gràcies a tothom per fer-ho possible!

 

Podeu veure totes les imatges clicant aquí.

Saint Valentine’s Day

Today we’ve celebrated Saint Valentine’s Day in our school. It’s a holiday honoring love and friendship. So in previous days we wrote letters to our school friends and we posted them in our special post boxes. Today postmen and postwomen from different grades delivered them to us. We received our valentines: letters, cards and lollipops! It has been great, we are so happy!

See more photos

Preparing Saint Valentine’s Day

These days we’ve been preparing a special activity for Saint Valentine’s Day. We’ve been writing letters to our school friends. Every pupil wrote a letter to another pupil from the same level, so everyone can get one valentine’s card. Then we’ve sent the valentines through our treasured post box. We are eager waiting for the delivery time!

    

See more photos here

Geometria intuïtiva

Un dels continguts de matemàtiques de Primària és conèixer que la suma dels angles de qualsevol triangle sumen 180º. Ara bé, una cosa és saber-ho perquè t’ho han dit i l’altra descobrir-ho per tu mateix. Això és el que vam aconseguir a 5è mitjançant dos tipus d’activitat manipulativa molt senzilla però eficaç: retallant o plegant un triangle. Ara ja som capaços de demostrar-ho! Pregunteu-nos-ho!

Podeu veure més fotos aquí.

Esport Blanc Escolar. Surf de neu

El passat dia 25 de gener els alumnes de cicle mitjà van fer la 3a sessió del programa ESPORT BLANC ESCOLAR. Aquesta vegada van anar a l’estació d’esquí de La Molina per practicar surf de neu. Per alguns era la primera vegada que es posaven una taula, altres ja ho van fer el curs passat però tots s’ho van passar molt bé aprofitant un dia radiant i un estat de la neu immillorable.

   

Podeu veure més imatges de surf de neu clicant aquí.

Dia internacional de la lluita contra el càncer infantil

El 15 de febrer és el Dia internacional de la lluita contra el càncer infantil. Des de l’escola Sant Joan ens sumem a la campanya de sensibilització i solidaritat organitzada per l’associació GINKGO del Berguedà.

El dijous 14 de febrer, a partir de les 4 de la tarda, els alumnes de l’escola penjaran targetons amb desitjos al pati de l’escola. Presentaran els cartells que han dibuixat per anunciar la 3a Caminada Solidària del diumenge 10 de març.

A partir de 2/4 de 5 de la tarda tothom que vulgui col·laborar podran comprar broquetes de fruita fetes per alumnes, famílies i voluntàries de GINKGO.

Tots els donatius s’enviaran íntegrament a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i aniran destinats a la investigació del càncer infantil.

Tothom hi és convidat.