Projecte 50è aniversari escola Sant Joan

Com ja sabeu aquest any l’escola Sant Joan celebrem el 50è aniversari de l’edifici actual. És per aquest motiu que durant la setmana del 19 al 23 de d’abril vam treballar aquest tema a partir d’un projecte interdisciplinari. En aquest projecte hi vam treballar tots els nens i nenes de l’escola.

El dia de Sant Jordi vau poder veure algunes de les coses que van treballar els nens i nenes de P3 a 3er. Ara us presentem un vídeo amb algunes activitats que han fet els alumnes de 4t, 5è i 6è.

Esperem que us agradi!

Xiula “Dintríssim”

Avui hem anat al Teatre de l’Ametlla de Merola a veure l’espectacle “Dintríssim” del grup Xiula dins el programa “Anem al Teatre”. Ens ho hem passat molt bé i ens ha agradat molt poder anar junts a un concert, que ara feia molts mesos que no ho fèiem. Podeu veure un recull de fotos i vídeos clicant a la imatge.

50è aniversari de la nostra escola

Com ja sabeu, aquesta setmana hem començat a treballar en el projecte del 50è aniversari de la nostra escola. Perquè us en feu una idea, primer hem fet un repàs dels fets històrics més importants de cada dècada i després hem fet diferents activitats, que hem presentat als vostres fills i filles a partir d’una cançó famosa de cada dècada. A més a més, aquest divendres també hem celebrat Sant Jordi i alguns aniversaris! Per això veureu que en aquest article anirem penjant fotos i  vídeos  d’aquest munt de coses que hem estat fent.  Esperem que us agradin i que els vostres fills i filles us expliquin un munt de coses!

FOTO

Fotos.     

Objectes per la Càpsula del temps

Som els alumnes de cicle superior, aquests dies hem preparat una càpsula del temps perquè d’aquí uns anys els alumnes de l’escola la podran obrir. Una càpsula del temps és un pot de vidre o de plàstic que es posen objectes dins per després enterrar-la, i d’aquí uns anys sigui oberta. Cada curs ha posat algun objecte, foto o missatge:

Nosaltres, els alumnes de 6èA hem fet una mascareta molt gran perquè la covid-19 ens a marcat aquests últims anys. Cada alumne ha posat un missatge expressant què li suposa la mascareta o la Covid-19. 

Els de 6èB han fet una foto amb frases, les fotos serveixen perquè quan obrim la caixa d’aquí uns anys puguin veure quant hem canviat amb els anys.

Els de 6è C volen posar un  tippex perquè sempre han demanat a classe.

Els de 5è A han fet unes fotos amb els seus noms, firmes i amb coses que fa 50 anys no hi eren.

Per acabar, els de 5èB han posat una agenda a on han posat els seus noms i aniversaris i per darrera l’agenda han firmat.

Esperem que quan tornem a obrir aquesta càpsula ens porti molts records de quan anàvem a l’escola.           

Reporteres: Núria i Ikram

 

Auca de l’Escola Sant Joan 6è

Fa uns dies els alumnes de 6è vam realitzar una auca per tal d’explicar amb rodolins la història de l’escola des del 1971 fins el dia d’avui. Hem vist molts canvis dins l’educació però també hem vist que actualment la tecnologia i la Covid-19 ens estan deixant una gran empremta.

Primer amb grups vam llegir i seleccionar aquella informació més destacada de la història i després cada sisè ha realitzat els rodolins de les diferents dècades. Ha estat enriquidor i bonic ja que també hem pogut obtenir informació a través d’una entrevista que li vam fer a un exalumne que fa uns 68 anys que assistia a l’Escola vella de Sant Joan, l’avi de la Jana. Moltes gràcies!

A més a més, també vam afegir l’auca a la càpsula del temps ja que vam pensar que d’aquí uns 25 anys els alumnes poden continuar l’auca.

Esperem que us agradi!

Reporteres: Iris i Andrea

Creació d’una línia del temps a Cicle Superior

Nosaltres, els alumnes de 6è, per elaborar la línia del temps primer vam començar buscant les fotos de la nostra vida i la vida de la nostra família.

A continuació vam fer un esbós a l’ordinador amb els anys i l’informació de les fotos, també fets històrics i fotos i informació de l’escola.

El següent pas va ser agafar 3 fulls A3 de color groc per persona. Allà vam fer la línia del temps. Va ser una mica difícil fer quadrar tots els anys però ho vam fer. A una banda vam enganxar els fets de la nostra vida i els fets històrics amb el seu any i a l’altre banda els fets de l’escola.

Per finalitzar, ho vam decorar amb: creativitat, polidesa i tot seguint una mica la tècnica “scrap booking” i ….ja va estar!

A tots els alumnes ens ha agradat molt fer aquesta setmana de projecte interdisciplinari.

Reporters: Oriol i Eduard.

Vídeo Diada Sant Jordi i Projecte dels 50 anys de l’escola

Aquest any l’escola Sant Joan celebrem el 50è aniversari de l’edifici actual. És per aquest motiu que durant tota aquesta setmana hem estat treballant aquest tema a partir d’un projecte interdisciplinari. Totes les nenes i nens de l’escola, des de P3 fins a 6è, hi hem participat. 

A més, aprofitant que divendres és la Diada de Sant Jordi, hem estat preparant uns vídeos on podreu veure algunes de les activitats que hem estat fent durant aquests dies i el munt de coses que hem après. 

Així doncs, estigueu atents!!!! Divendres a les 9 del matí podreu veure el vídeo dels alumnes de P3 fins a 3r i la setmana vinent el de 4t fins a 6è (no us preocupeu que l’espera valdrà la pena….). 

Apa doncs! A gaudir!

Bona Diada de Sant Jordi

L’equip de mestres.

TALLERS: Em compres un somriure?

Els alumnes de 6è el dijous passat vam participar en aquest taller que parlava sobre el consum. Un dels temes que han abordat més és la compra de productes associat al consum d’emocions i valors socials. Al llarg del taller, han realitzat activitats en petit grup i amb tot el grup classe, i també han acabat elaborant el seu eslògan amb un poema visual. Una feina gens fàcil !

Cooperativa de 6è

Els alumnes de 6è de l’Escola Sant Joan vam fer la cooperativa al 10 d’abril al mercat setmanal. Vam haver de treballar durant 3 mesos per aconseguir acabar els productes, perquè l’any passat era quan s’havia de fer però per culpa del covid-19 no es va poder. 

Vam vendre llibretes,estores,tres en ratlla,moneders, posa llapissos, imants, pots d’olor… Estem tots i totes molt contents perquè ho vam vendre tot!

Reporteres: Jana i Andrea

 

Un mar molt especial

 

Avui ha vingut el Guim a fer-nos un taller de la Diputació de Barcelona titulat “un mar molt especial”.  Quin és aquest mar? Doncs el mar Mediterrani, el mar que ens uneix, que és responsable del nostre clima i també d’una de les dietes més equilibrades del món: la dieta mediterrània. Hem parlat de la pizza d’Itàlia, del tzatziki de Grècia, del köfte amb salsa de Turquia, del tabboule del Líban, dels postres de cus-cus d’Egipte, del shish kebab del Marroc i com no, de la nostra deliciosa paella!

Però una de les coses que més ens ha agradat ha estat descobrir les olors de la mediterrània: all, comí, canyella, orenga, bitxo i menta. Amb aquetes espècies hem fet un mandala d’olors increïble i hem deixat la classe ben perfumada.

Podeu veure més fotos.