DOCUMENT

 

Estrenem imatge del 50è aniversari de l’escola.

L’edifici de l’escola Sant Joan es va inaugurar l’estiu de 1971 i per això durant aquest 2021 celebrem els seus 50 anys. Durant tot aquest any s’organitzaran diferents actes que serviran per celebrar-ho i per fer memòria de l’escola i de les persones que l’han anat formant durant tots aquests anys.

Una mare de l’escola, la Sílvia Crusafon, ha dissenyat el logotip que representa el 50è aniversari de l’escola. Amb els números dels anys ha volgut fer un joc entre diferents tipografies i colors. L’any de la inauguració de l’actual edifici de l’escola està present en el logotip però queda en un segon terme, gris i amb tots els números del mateix color. L’any no desapareix ja que el llegat del passat és important, però aquest any, l’any de celebració del 50è aniversari, apareix al davant amb una tipografia diferent i amb cada número d’un color diferent fent referència a la diversitat de tots i cadascun dels individus que formen l’escola. Apareix també de forma molt esquemàtica l’edifici de l’escola, ja que en el fons el què se celebra són els 50 anys de l’edifici, no de la fundació de l’escola, que anteriorment havia estat situada a la plaça de Sant Joan.

Volem agrair de tot cor la feina i la idea de la Sílvia dissenyant el logotip i, amb aquesta presentació, donem per inaugurat els actes de celebració dels 50è aniversari de l’escola Sant Joan.

Treballem per Racons de català

Els alumnes de cicle superior hem començat a treballar per racons de llengua catalana durant una hora a la setmana. Cada racó es treballa amb un material específic i sobretot per fomentar el treball autònom de cada alumne. Darrera de cada racó hi ha un objectiu d’aprenentatge com per exemple: escriure històries creatives, fomentar l’ortografia, treballar el lèxic i la gramàtica a través del joc,…

Tenim quatre racons i cada setmana els alumnes han de passar per un racó diferent. Quan els alumnes han acabat de fer els quatre racons, comencen una nova volta on presentem alguns racons nous cada vegada i d’altres els mantenim.

Aquí podreu veure fotos dels diferents racons:

 

Pengem les capses niu. Serra de Noet

Tot aprofitant la sortida de dijous llarder, els alumnes de 6è vam penjar les capses niu en dos punts propers del nostre entorn. Primer de tot, vam marcar les capses seguint un codi d’identificació per a cada capsa. Aquest codi ens permetrà fer un seguiment de la capsa al llarg del temps.

En segon lloc, vam penjar les capses niu de ratpenat als arbres del nostre pati i seguidament vam arribar a la Serra de Noet per acabar de penjar les capses niu de Mallerenga i de Puput. No va ser fàcil buscar la distància adient entre capses i intentar trobar la branca més adequada. Però vam aconseguir penjar-les totes i amb molta satisfacció per donar un refugi més a aquests éssers vius.

 

6è PROJECTE capses niu: Fase de construcció

Els alumnes de 6è volem agrair molt els familiars de cicle superior que van ajudar a tallar les fustes dels palets. Gràcies a ells hem continuat amb aquest projecte tan engrescador i tan respectuós amb el nostre entorn. És a dir, fa uns dies ens vam posar a la pell d’autèntics fusters: vam marcar les fustes seguint les instruccions de cada capsa i fa pocs dies vam construir les capses niu per penjar a diferents punts del nostre entorn més proper. Algunes de les capses niu com les de ratpenats les vam penjar en els arbres del nostre pati.

D’aquesta manera en podrem fer un seguiment i una observació més constant.

 

Blocs lògics

En aquesta sessió d’aventures ens hem fixat en que els blocs lògics del seu quadern tenen propietats diferents: forma (quadrat, triangle o cercle), color (vermell, groc o blau) i mida (gran o petit). El joc consistia en anar col·locant els blocs de manera que cada vegada canviés només una característica respecte el bloc anterior. A la segona partida, havien de canviar dues característiques. Els hi ha agradat moltíssim!

En el segon repte hem classificat figures geomètriques transportades per una cinta però havíem de tenir en compte els cartells. Com que teníem els blocs lògics a les mans, ens en hem sortit perfectament.

Podeu veure més fotos.

Regalem-nos creativitat!

Els alumnes de 6è no volíem marxar de vacances de Nadal sense abans haver preparat un petit detall pels nostres companys, tot fent volar la imaginació i aconseguir idees ben creatives a partir d’elements naturals com: pinyes, pedres, tronquets, llanes, escorces,…

Una vegada més, tot vetllant per la sostenibilitat del Planeta i tenint en compte la Setmana de Prevenció de Residus que fa unes setmanes es va celebrar, hem apostat per una proposta on el residu i el cost sigui 0. Poc a poc, anem prenent consciència que el nostre entorn ens necessita i cal cuidar-lo com es mereix.

Cal dir que han sortit idees molt atractives i ben diferents.

 

 

 

5è – Dijous Llarder – Capses Niu

Els alumnes de 5è hem anat a penjar capses niu a la zona del Serrat dels Fullaracs per celebrar Dijous Llarder i com a cloenda del taller de Natura i Conservació que hem fet amb el Centre de Comadoca. D’aquí un any hi haurem de tornar per observar si les han fet servir. Ha sigut un gran dia!

(cliqueu la imatge per veure més fotos)