Bitlles a la residència

El dia 22 de maig vam anar a la residència de Flix, que fa bastants anys eren les “Escoles Velles” de Flix a fer una petita visita a les iaies i els iaios per a jugar a Bitlles, que es un joc molt tradicional a Catalunya. A la nostra classe és la primera vegada que hi anem, pero la nostra escola ja fa més temps que hi va amb altres cursos, per un projecte que es diu “M’expliques”. Els de sisè enguany hi han anat a jugar i posar-los cançons antigues. Abans de començar Marc, un company nostre que ha guanyat moltes medalles als jocs escolars, va explicar les regles més importants. Nosaltres ens vam organitzar, uns acompanyaven els avis i àvies i els altres recollien les bitlles i el bitllot.

El primer que va tirar no tenia gaire força i només en va tombar una, però ho va provar. Hi havia un iaio que es deia Jaume que sempre les feia caure totes menys una, llavors sempre guanyava 10 punts. Totes les iaies eren molt simpàtiques i jugaven bastant bé algunes millor que nosaltres, suposo que era perquè elles son més grans i tenen més experiència. Una era molt marxosa i no parava de tirar, i li sortia bastant bé. En cadira de rodes també ho van prova, els vam posar més a prop de les bitlles.Abans d’acabar vam veure un avi que se deia Joan que ens enganyava i ens deia que ja havia jugat i que havia fet 14 punts (el màxim és 10) però no, les treballadores de la residència ens van explicar que alguns avis perden la memòria i el vam deixar estar.

Jo penso que això de visitar a les iaies i els iaios esta molt bé, perquè així no s’avorreixen, també veien més persones, podien jugar amb nosaltres i s’ho van passar molt bé. Després ens van donar gelats a tots fins i tot als iaios. A mi m’ha agradat molt perquè he pogut jugar amb ells i es molt divertit.

Alumnes 1CS

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>