Escola a casa. Comunicats durant el COVID-19

03/04/2020

Benvolgudes famílies,

Estem arribant al final d’aquest trimestre tan diferent que ens fa quedar-nos a casa pel bé de tothom. Abans d’encetar aquest període de vacances, també estrany,volem tenir un pensament per aquelles famílies que esteu en la 1a línia assistencial i per aquelles que teniu situacions de salut difícils. Molts ànims per a tots.
Us fem arribar un seguit d’informacions per a concloure el trimestre:
INFRMES D’EDUCACIÓ PRIMÀRIA DEL 2n trimestre: Els tenim elaborats i tal com es diu al document “Criteris per al desenvolupament de l’acció educativa i l’avaluació dels alumnes” (…), fet per la Secretaria de Polítiques educatives, del Departament d’Educació del 30 de març, en ells s’hi plasma tota la feina feta pels alumnes i es recullen per part dels mestres totes les evidències d’aprenentatge  FINS EL 12 de març. També, el document citat diu que els informes “es podran lliurar durant les primeres setmanes, un cop es normalitzi l’activitat acadèmica”. No patiu famílies, custodiem els informes.
AVALUACIÓ 3r TRIMESTRE: Continuarem enviant la circular d’ESCOLA A CASA i en la mesura que puguem, anirem donant forma a un aprenentatge virtual. En cap cas replicarem l’horari lectiu de cada curs. La nostra intenció és mantenir un contacte amb tots els alumnes de cada grup i poder preparar feina a fer a casa que continuï responent a la nostra manera de fer: aprenentatge globalitzat, motivador i que estimuli la curiositat i les ganes d’aprendre.
Per avaluar la feina del 3r trimestre recollirem les feines que ens feu arribar a partir de 14 d’abril.
ESCOLA A CASA-4: Us fem arribar l’última circular abans de la Setmana Santa. Va al voltant de la Jornada esportiva…amb aquesta activitat tan representativa és com posàvem tradicionalment el punt i final al 2n trimestre. I també fem propostes per col·laborar amb la campanya “Estimat diari” de l’Ajuntament de Barcelona.
Informacions diverses:
– ANUL·LACIÓ  COLÒNIES DE  2n amb la Bressola de Prada: Degut a la situació excepcional que vivim i amb la incertesa de si podrem tornar a escola, hem hagut d’anul·lar les colònies de 2n amb la Bressola de Prada. I, com ja us vam comunicar, tampoc es podran fer les colònies de Parvulari.
– FORMULARI DE CONNECTIVITAT: Per últim, us enviem un formulari de google per a saber quina és la vostra situació a nivell de connectivitat. És molt important que el contesteu perquè així tindrem tota la informació i podrem valorar amb més coneixement de causa com tirar endavant l’aprenentatge virtual de cara al 3r trimestre. Aquest formulari ens permetrà dissenyar un plantejament educatiu el més ajustat possible.
image.png
Famílies, cuideu-vos molt i seguim avançant!
No oblideu obrir el PDF!
Equip directiu i Claustre Escola Àngels Garriga

27/03/2020

Benvolgudes famílies,

Després de 15 dies de confinament a casa, us volem agrair totes les mostres de col·laboració que estem rebent.  Cada setmana els mestres elaborem aquesta circular d’“Escola a casa” amb la intenció de sentir-nos a prop i de poder proposar diverses feines a fer al voltant d’una temàtica. En aquest cas, les activitats d’ ESCOLA A CASA-3 van al voltant del projecte transversal d’escola, “50 anys, un aniversari de pel·lícula”. Ja sabem que no tothom les podrà fer, no patiu, son a tall de suggeriment.

També us volíem esmentar la campanya, que potser molts ja coneixereu de #CartesAmbCor. Es tracta d’una col·laboració entre els Departaments d’Educació i Sanitat i consisteix en demanar als alumnes de Catalunya, als de les escoles d’Educació infantil i primària, als dels Instituts, que cursen ESO i  Batxillerat i cicles formatiu que facin arribar dibuixos, imatges, vídeos, escrits, com a mostre d’afecte i ànim per les persones ingressades pel coronavirus i al personal sanitari. De moment, els 2 centres que han obert les seves bústies són l’Hospital Clínic(noesteusols@clinic.cat) i l’Hospital del Mar (cartesquecuren@hospitaldelmar.cat).

Vinga, garrigaires, aneu fent l’Escola a casa-3 i apunteu-vos a la campanya #CartesAmbCor. Si voleu més informació podeu consultar:

https://twitter.com/educaciocat/status/1243085025752612865/photo/1

PD: Nosaltres, els mestres, estarem molt contents si ens feu arribar vídeos, dibuixos, missatges…als nostres correus que trobareu al dossier d’escola que us vam enviar a l’inici de curs. Si hi ha algun missatge per la Mia i l’Elena els podeu enviar a l’email d’escola.

Us contestarem, us enyorem!!

Equip directiu i Claustre de l’Escola Àngels Garriga

ESCOLA A CASA -3-convertido


23/03/2020

Per a tots els pares i totes les mares amb nens i nenes en edat escolar:
Igual us ha donat per crear un horari estricte per als deures o simplement us esteu atabalant amb les tasques. Teníeu l’esperança de fer tota la feina de l’escola a part d’un munt d’activitats, manualitats i experiments. Els heu tret tota tecnologia fins que completin tot! Però la realitat és aquesta:
Els nostres fills estan igual d’espantats i preocupats que nosaltres. Senten tots els comentaris, veuen les notícies i noten la nostra ansietat.
 Mai han viscut res així i la idea de no tenir escola i estar de vacances s’ha convertit en la realitat d’estar atrapats a casa sense poder veure els seus amics.
Segons passin els dies notareu un augment en problemes de comportament. Pot ser ansietat, enuig o ràbia cap al fet de no poder fer les coses normals. Veureu més enrabiades i comportaments negatius. Això és normal i esperat en aquests temps excepcionals.
El que necessiten els nostres fills ara mateix és sentir abraçats i estimats. Això pot significar que heu de trencar aquest horari perfecte i donar-los molt afecte. Podeu jugar, pintar, jugar a jocs de taula, veure pel · lícules, fer visites virtuals a museus. Comenceu junts a llegir un llibre o simplement espaxurreu-vos sota les mantes i no feu res!
Cal saber aburrir-se.
No us preocupeu que es quedin enrere al cole. Tots els nens estan en la mateixa situació i no passarà res. Quan es torni a l’escola es posaran tots a el dia. No discutiu amb els vostres fills perquè no volen fer la tasca de mates, no els crideu per no voler seguir l’horari.
Si us podeu quedar amb una cosa que sigui això:
Quan acabi aquesta situació, la salut mental dels nostres fills serà més important que les seves capacitats acadèmiques i com s’han sentit durant aquest temps es quedarà amb ells, molt més temps que la memòria dels deures que van fer.
Manteniu això en ment cada moment de cada dia.❤
US TROBEM A FALTAR!

 


20/03/2020

Benvolgudes famílies,
Us volem fer arribar dues qüestions:
1- ESCOLA A CASA _2 Continuem fent-vos propostes d’activitats per als vostres fills i filles amb la intenció d’estar prop vostre en aquests dies tan difícils. Hem preparat el document d’  Escola a casa-2 i l’hem dedicat de forma monotemàtica als projectes del nom de la classe. Veureu que les propostes son variades i que, com ja us vam dir, es fan amb la mesura de les possibilitats de cadascú. Son tasques suggerides amb l’ànim d’acompanyar i no d’obligat compliment; això ho volem recalcar…
2-ARC DE SANT MARTÍ  #joemquedoacasa Ens ha arribat que molts de vosaltres ja esteu participant d’aquesta iniciativa. Es tracta que els vostres fills i filles facin un dibuix de l’arc de Sant Martí amb el #joemquedoacasa i enviar-lo a: comunicacio@angelsgarriga.net  Així les creacions dels nostres “garrigaires” es penjaran a la pàgina web de l’escola. Us animem a fer-ho!
Fins aviat.
Equip Directiu i Claustre Escola Àngels Garriga

ESCOLA A CASA -2


19/03/2020

Benvolgudes familíles,

Ens trobem davant una situació extraordinària i inesperada que trastoca moltes de les activitats previstes a realizar durant aquest 2n i 3 trimestre.

Com que  a dia d’avui encanra no sabem a quina data tornarem a l’escola, per aquest motiu  el proper mes d’abril, no es passarà el rebut en concepte de sortides a cap  alumne.

També volem comunicar a les famílies d’Ed. Infantil, que per tal de garantir la salut dels vostres fills, hem decidit cancel.lar les colònies que s’havien de realitzar els dies 15,16 i 17 d’abril a Mas d’en Pedro a Cubelles.

En breu rebreu un correu on us informarem dels passos econòmics que es faran per tal que us retorni part de l’import fins a dia d’avui en concepte de colònies.

Se us retornarà e la part pagagada, tot menys una quantitat  en concepte de reserva de la case de no se’ns retornarà.

Desitgem que tothom es trobi amb bona saluut i seguin en contacte.

Atentament,

Equip Directiu


16/03/2020

Benvolgudes famílies:

Acabem de començar una setmana diferent de les de sempre.
Amb la intenció d’acompanyar-vos en aquests moments d’escola a casa, us fem arribar unes propostes molt genèriques i que volen tenir en compte que no totes les famílies tenen accés a internet.
Veureu que en tot moment volem acompanyar, ajudar i no indicar que totes aquestes tasques son obligatòries.
Sabem que hi ha famílies que ja han engegat algunes activitats en el seu grup de classe, gràcies tot és benvingut.
Estem a l’espera que el Departament d’Educació ens faci arribar instruccions respecte a les tasques per a fer en aquests dies de confinament.
Fins aviat.
Equip Directiu i
Claustre de l’escola A.G.