Tallers intercicles

Els tallers intercicles consisteixen en la interrelació de diferents infants del mateix cicle educatiu entorn unes propostes d’activitats variades. Afavoreixen l’aprenentatge cooperatiu, estimulen l’autonomia i desenvolupen les capacitats manipulatives i intel·lectuals.

Els tallers es fan a tots els cicles educatius: a cicle infantil, cicle inicial, mitjà i superior. La ràtio d’alumnes per taller baixa perquè els especialistes  també entomen tallers específics.

A l’escola fem tallers des de les diferents àrees curriculars amb una metodologia global i vivencial, on l’alumnat és actiu i protagonista en el seu procés d’aprenentatge. Fem tallers de plàstica, d’experimentació, de construccions, de llum i ombres, de ioga, etc. Els tallers generalment es canvien cada trimestre exceptuant el de Robòtica i el d’Anglès que es mantenen fixes durant tot el curs.

Dins dels tallers de l’àrea visual i plàstica treballem autores destacades i reconegudes (pintores, escultores, il·lustradores) per tal de donar visualització a les dones i treballar així la coeducació com a valor intrínsec.

Cada divendres, a partir del segon trimestre, un grup d’infants del cicle d’Educació Infantil es desplaça cap a l’Escola Municipal d’Educació Especial Fàtima per fer un taller amb el seu alumnat. Es tracta d’un projecte de col.laboració entre escoles que vam iniciar el curs 2018/2019 amb una valoració molt positiva d’ambdues parts. Un cop més, l’educació en la diversitat l’entenem com una forma de viure.