EXPERIMENT AMB PINYES. LES PLANTES. DESCOBERTA 3-6.

Us volem presentar l’experiment que vam fer amb pinyes.

Primer les vam observar, tocar, olorar. Alguna pinya portava dins pinyons.

Vam preparar el material per a fer l’experiment. Primer els cossis, fent servir unes garrafes d’aigua transparents tallades per la part de dalt. Vàrem triar per fer l’experiment pinyes que estaven obertes. I una gerra amb aigua. Amb tot el material vam iniciar la conversa amb la pregunta Què penseu que passarà si posem aquestes pinyes amb aigua?

Van formular les seves hipòtesis: l’aigua canviarà de color, les pinyes es faran grans, suraran, els sortirà una tija, es mullaran,….

I després tocava comprovar-ho. Les pinyes van surar, es van mullar, l’aigua va canviar de color i amb el que no comptàvem era que al cap d’una estona AL MULLAR-SE, LES PINYES OBERTES ES VAN TANCAR! Creiem que d´aquesta manera quan plou els pinyons que estan a l’interior de les pinyes queden protegits!

Què passarà si les pinyes les traiem fora de l’aigua? Les hem portat a la classe i ara haurem d’esperar a que s´assequin. Pensem que les pinyes tornaran a obrir-se, però per veure-ho haurem d´esperar una miqueta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>