Racons de matemàtiques

El mestre/a ha de provocar curiositat i proposar reptes i donar prou temps per investigar i reflexionar. Ha d’encoratjar a l’infant a construir els seus aprenentatges i ajudar-lo a prendre consciència del seu progrés. Això s’ha de fer en un ambient de classe que afavoreixi l’intercanvi d’idees i que animi a la reflexió, on l’infant no tingui por d’arriscar-se a fer propostes i exposar la seva manera de pensar. L’acceptació que tothom pot fer contribucions interessants, el respecte a les intervencions dels altres i el fet de saber-ne treure coneixement ajudarà a crear una cultura de classe més basada en la interrogació que en la de buscar respostes immediates.

Tot plegat contribuirà que l’infant desenvolupi actituds com ara el plaer de comprendre les matemàtiques, de considerar-les una construcció personal i d’aplicar-les en la seva vida quotidiana. Considerar els errors com a font d’informació, les situacions problemàtiques com a reptes engrescadors i el llenguatge matemàtic com una eina potent de comunicació són aspectes actitudinals de les matemàtiques estretament teixits amb les competències proposades.

Els contextos propers a l’infant, les altres àrees de coneixement i, naturalment, les mateixes matemàtiques han de ser el suport de l’activitat matemàtica.

També és molt important el paper dels recursos, com ara els materials manipulatius, visuals i les TIC, ja que afavoreixen l’experimentació, el raonament i la comprensió.

Per tot això, utilitzem la metodologia del treball per racons ja que és una proposta metodològica que proposa delimitar, dintre de l’aula, diferents espais on els nostres infants poden realitzar de manera simultània diferents activitats de tipus cognitiu, manipulatiu… Proposem activitats perquè puguin fer-les de forma autònoma, amb d’altres companys o amb l’adult.

Aquesta manera de treballar implica una metodologia més creativa i flexible, en la que el rol del mestre es dinamitzar els aprenentatges i proporcionar oportunitats per que els infants puguin explorar tots els centres d’aprenentatges.

Podeu veure la resta de fotos clicant AQUÍ.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>