Tenim nous negatoscopis que utilitzarem com a taules de llum!

Des de l’ABS Lleida Rural Nord i en relació a un projecte impulsat per l’ICS ens han ofert negatoscopis que teníen als consultoris locals.
Es tracta de donar una nova vida pels negatoscopis, ja que ja no s’utilitzen actualment.
.

Fa anys s’utilitzaven els negatoscopis per llegir les radiografies als CAP. Ara, amb l’avenç de la tecnologia, es fa de manera digital i, per tant, aquests aparells estan en desús. L’EAP Sant Joan de Vilatorrada va decidir donar-los una segona vida i cedir-los a les llars d’infants de la zona, que els van utilitzar per experimentar com a taules de llum.

Es tracta d’un projecte pioner impulsat per l’ICS amb el suport de l’Equip de Medi Ambient per donar una segona vida als negatoscopis que encara es trobaven instal·lats als CAP. Com coincideixen a destacar dues de les impulsores del projecte: la Marta Saà, mestra i directora de la Llar d’Infants Rexics de Fonollosa, i la Carme Espelt, referent de benestar emocional de l’EAP Sant Joan de Vilatorrada, la idea no només buscava reaprofitar aquest residu, sinó també incorporar-hi un component educatiu i d’experimentació.

Ambdues coincideixen que els agrada “formar part del canvi, de reciclar i donar una segona vida a aquelles coses que ja no necessitem, i més amb finalitats educatives. Reaprofitant aquest material, posem el nostre gra de sorra a favor del medi ambient.” Des de la llar d’infants han rebut molt bé aquesta proposta “per a nosaltres, ha estat un regal”. Saá explica que ells ja estan acostumats i compromesos amb aquesta visió. “Nosaltres fem ús de material reciclat, fugint del plàstic, i de les joguines més tradicionals. Intentem donar una segona vida als materials i així servim d’exemple per als infants i les seves famílies, també.”, explica.

Però el projecte va més enllà de cedir el material. Les professionals del CAP van dissenyar un taller de nutrició i van aprofitar per fer-lo conjuntament amb els nens i nenes de la llar d’infants. “Consistia a descobrir les fruites de temporada: laminades molt fines i posades sobre la taula de llum es pot veure la seva composició”. A més, van fer servir colorants alimentaris per pintar-les. Després, els infants podien col·locar-les sobre la taula de llum per experimentar amb els colors.
Tot i que la iniciativa va néixer a Sant Joan de Vilatorrada, des de l’ICS es treballa per ampliar aquesta experiència a tot el territori. De moment, ja s’han donat un centenar de negatoscopis amb finalitats educatives.

https://youtu.be/Ouie_0pV_dw

Moltes gràcies, equip de l’ABS Lleida Rural Nord per pensar en nosaltres!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>