Informació per a famílies nouvingudes de P4 d’Ed. Infantil a 6è de Primària del curs 2021/22

Benvolgudes famílies nouvingudes,

En primer lloc, volem donar-vos la benvinguda al centre. És un plaer rebre-us i que formeu part de la comunitat educativa de l’escola Doctor Serés.

L’objectiu d’aquesta nota informativa és donar-vos a conèixer la dinàmica del centre i fer-vos cinc cèntims de les normes de funcionament necessàries per afavorir l’adaptació dels vostres fills i filles.

Per començar el curs

En primer lloc, hem de tenir en compte que aquest curs serà una mica diferent a la resta, començant per aquesta nota.

Durant els primers dies de setembre haureu d’enviar al correu electrònic de l’escola c5000468@xtec.cat:

 • El qüestionari inicial (cliqueu aquí) per a alumnes de P4 d’Infantil a 6è de Primària omplert.

  Per altra banda, fins el 23 de juliol haureu de deixar a la bústia de l’escola dins un sobre i amb el nom de l’alumne posat:

  Només per als alumnes de P3, P4 i P5: Un total de 6 fotografies de carnet: 3 fotografies per l’escola i 3 pel menjador escolar (tant si preveieu que es quedi, com si no). Totes les fotografies han de portar el nom i cognoms del nen/a.

  Per als alumnes de Primària, només cal 3 fotografies per al menjador escolar.

Horari

Des del dia 13 de setembre del 2021 que comença el curs escolar fins al 3 de juny del 2022, (ja que del 6 al 22 de juny serà jornada continuada) l’horari serà de les 9h a les 12.30h, i de les 15h a les 16.30h; tot i això, al setembre us donarem més indicacions acotades, ja que les entrades i sortides de l’escola hauran de continuar essent esglaonades.

Els dies festius del centre i altres informacions importants es lliuraran per correu electrònic durant els primers dies del nou curs escolar.

Les portes d’entrada us les facilitarem al setembre. El que us demanem d’avantmà és màxima puntualitat, ja que les entrades i sortides continuaran estant marcades per a la situació sanitària actual i tindrem diferents accessos al centre. Recordem a les famílies que no es pot aparcar ni parar al voltant de la rotonda, ja que hem d’afavorir la circulació i fluïdesa de tot el trànsit. Al costat de l’escola hi ha un descampat ideal per a deixar el cotxe i anar fins a la porta de l’escola.

Material

Educació infantil (P4 a P5):
 • La bata escolar: ha de dur una beta llarga per penjar-la i ha d’estar marcada amb el nom del/la nen/a. Cada divendres els nens/es s’emportaran la bata a casa per netejar-la i la duran a l’escola cada dilluns.

Punts de venda: Segle XX: c/ Lleida, 102, Alpicat. Telèfon de contacte: 973046523.

 • Una motxilla petita sense rodes

⇒ És molt important que les jaquetes, anoracs, xandall de l’escola, bata escolar, bufandes, gorros, guants… que el nen/a dugui, estigui marcat amb el nom i tingui una beta llarga per poder-ho penjar correctament.

 

Educació primària (1r a 6è):
 • El primer dia de curs:
 • S’haurà de portar una motxilla buida on hi càpiga una carpeta tamany DIN A 4 i un estoig gran buit. El primer dia de curs, cada nen/a es trobarà damunt de la seva taula el lot amb tot el material escolar i els llibres que proporciona l’AMPA i que les famílies paguen en la quota de Socialització de Llibres i Material Escolar.

⇒ Important! L’estoig es quedarà a classe per a ús exclusiu de cada alumne i el material serà considerat material d’aula.

 • S’haurà de portar una bossa amb unes sabatilles d’esport, amb la sola neta i el més llisa possible, que es quedaran a l’escola. Si algun alumne/a no porta les sabatilles no podrà realitzar les activitats pròpies de l’assignatura d’educació física.

 

 • Els dilluns i els divendres:
 • La bata escolar (només els alumnes de 1r i 2n): ha de dur una beta llarga per penjar-la i ha d’estar marcada amb el nom del/la nen/a. Cada divendres els nens/es s’emportaran la bata a casa per netejar-la i la duran a l’escola cada dilluns.

⇒ És molt important que les jaquetes, anoracs, xandall de l’escola, bata escolar, bufandes, gorros, guants… que el nen/a dugui, estigui marcat amb el nom.

Xandall de l’escola:

L’han de portar tots alumnes d’Educació infantil i Primària els dies que fan psicomotricitat o educació física i quan van d’excursió. Els podeu adquirir a la botiga Segle XX o posar-vos en contacte amb l’AMPA.

Per altra banda, l’AMPA regala la gorra a tots els alumnes que s’incorporen per primera vegada a l’escola, per a què la duguin quan van d’excursió.

Per al curs 2020-2021 està previst que canviï el model de xandall de l’escola. Durant aquest mes de juliol l’AMPA publicarà a la seva web el model, preu i punts de venda.

Esmorzar

Educació infantil (de P3 a P5 d’Educació Infantil):

L’horari d’esmorzar d’infantil serà de 10.30h a 11h a dins la classe, abans de sortir al pati. És una norma de tot el cicle d’Educació Infantil que no es portin sucs ni esmorzars de cullera.

 • Recomanem i demanem que tots els alumnes vinguin esmorzats de casa i que, com a molt, es porti un petit esmorzar en un tupperware (per exemple una peça de fruita o 2 galetes).
 • Al centre tots els dimecres s’esmorza fruita i els alumnes n’han de portar de casa.
 • Una ampolla d’aigua amb el nom de l’alumne/a.

⇒ És una norma de tot el cicle d’Educació Infantil que no es portin sucs ni esmorzars de cullera.

 

Educació primària (de 1r a 6è d’Educació Primària):

L’horari d’esmorzar serà a les 11h quan l’alumnat surti al pati.

 • Recomanem portar un esmorzar saludable, com pot ser un petit entrepà o una peça de fruita.
 • Al centre tots els dimecres s’esmorza fruita i els alumnes n’han de portar de casa.
 • Una ampolla d’aigua amb el nom de l’alumne/a.

 

⇒ Amb l’objectiu de millorar en la gestió del reciclatge i la conscienciació amb el medi ambient, es recomana prescindir del paper d’alumini, els plàstics i els envasos lleugers d’un sol ús per embolicar l’esmorzar i s’aconsella utilitzar alternatives que no generin residus (farcells, carmanyola, bosseta de roba, etc.).

Menjador escolar i acollida matinal

         Us adjuntem els documents que són d’interès per a vosaltres (clicant a damunt el títol):

         – Oldimar. Informació als pares 2021/22.

         – Oldimar. Preus i condicions 2021/22.

         – Oldimar. Web 2021/22.

        Tota la informació la podreu trobar a: https://oldimar.com

AMPA

Per a més informació cliqueu aquí.

Consideracions finals

Si algun nen/a té alguna al·lèrgia o algun altre tret destacable, cal comunicar-ho a la tutora el més aviat possible; si més no, durant els primers dies del curs us donarem una circular per omplir amb tots els detalls.

Donat que hi ha diversos alumnes amb al·lèrgies alimentàries, no se celebraran els aniversaris a l’escola; per tant, la celebració es realitzarà des de l’aspecte lúdicpedagògic.

No es permet portar regals individuals per a cada nen/a, així com invitacions personals per realitzar celebracions a fora del centre escolar.

Moltes vegades els nens/es porten joguines a l’aula i algun cop es trenquen, per evitar cap disgust innecessari us demanem la vostra col·laboració, per a què els vostres fills/es deixin les joguines a casa. A l’escola ja n’hi ha moltes i podran gaudir-ne durant tota la jornada escolar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>