Visita al CRAM

Dimecres passat els nens i nenes de P5 van fer la primera sortida d’aquest curs al Centre de Recuperació d’Animals del Mar de El Prat de Llobregat.

Amb emoció i curiositat els infants van poder descobrir la tasca d’aquest centre. El CRAM ajuda a aquells animals que estan malalts, malferits o han estat en captivitat i, a més, van aprendre a cuidar el nostre entorn i mantenir netes les platges per conservar la seva biodiversitat.

Amb fotografies i històries d’algunes tortugues que van arribar al centre, els nens i nenes van descobrir com, de vegades, les persones no tenim cura de la platja o dels nostres residus i un simple bastonet de les orelles pot acabar a la boca d’una tortuga i fer que no pugui menjar. D’altres tortugues, vivien al CRAM perquè després d’estar molt de temps tancades en aqüaris petits havien oblidat com aconseguir menjar i ja mai més podrien tornar al mar. Amb paciència i sense crits van esperar a veure-les a través de les finestres i es van sorprendre  en veure la seva mida i les seves potes amb forma d’aletes per nedar i desplaçar-se per l’aigua.

Van aprendre com distingir una tortuga mascle, amb la cua llarga, d’una tortuga femella que té la cua curta. Van saber que la boca d’aquests animals es diu bec i té molta força. Van conèixer com és una tortuga per dins. Van saber que per curar-les havien de tapar-lis els ulls i així estaven més tranquil·les. Va ser una visita plena d’activitats i, a la vegada, va ajudar als infants a crear consciència de que els animals del mar necessiten un espai net i lliure de brutícia produïda pels humans.

I després de tot un matí fent jocs, visionant vídeos i fent activitats, bé es mereixíem una estona de joc al Parc Nou. Després de dinar a les taules de picnic van poder gaudir del sol i la calor que la tardor va oferir.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>