Nou conte!

 

Avui el Jaume Centelles ens presenta un llibre sense fulls, si sense fulls, heu llegit bé, anomenat «Il tappomondo». La seva autora es diu Anita Arrighi i la seva il·lustradora Sheila Stanga.

Es tracta d’un concepte de llibre diferent. És un recipient de forma cilíndrica que simula un edifici on van sortint els personatges. Són vint-i-dos taps encadenats i units mitjançant un cordill. Cada tap ens fa recordar a nens i nenes, animals diversos…Així, trobem un tap amb vestit de primavera, una iaia amb una guineu que l’embolcalla, un gerro de flors amb pètals de mil colors, el tap barbut i saberut, etc. També cal dir que entre tap i tap podem visualitzar un rodolí que anticipa el que vindrà a continuació.

Aquí us adjuntem el vídeo del Jaume en el que ens conta ” La història formidable d’un tap indomable”.

https://youtu.be/H30_DAgX-9E

La proposat didàctica d’aquesta setmana consisteix en que cada infant sigui capaç de crear la seva família de tapets. Només heu de proveir-los de taps de suro (en el seu defecte, es poden emprar cartolines en forma de cilindre) i retoladors o pintures. Deixeu que facin volar la imaginació i quan tinguin els personatges creats, els podeu unir amb un cordill i amagar-los dins d’una caixa que simuli un edifici, una escola, un hospital, l’aeroport, el circ, el parc, etc. i ja tindreu el material per al joc simbòlic a punt.

Apa petits/es lectors/es!

1 comentari

  1. Laura Hernandez

    Joooo cada vegada ens agrada més els contes que explica…..aquest és súper original i ja em començat a Fer el nostre conte suro personal. Merci

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>