L’aventura dels pollets ja és aquí!!!

Avui 18 de març ja feia 21 dies i hem obert 2 ous que estaven una mica trencats. Hem comprovat que tots havien baixat de pes.

Per què hauran baixat de pes? – Ens hem preguntat.

Un ha passat de 61 grams a 54 grams i un cop obert hem vist que no estava fecundat.
Després hem obert el segon. Aquest ha fet un canvi més gran, de 62g. a 46g. Aquesta pèrdua de pes ens ha donat una pista de què alguna cosa havia succeït.

 

 

Un cop obert hem vist un pollet que no ha pogut fer la desclosa i malauradament no ha sobreviscut. Esperem que aquesta nit i demà es produeixi la desclosa de la resta d’ous i puguem gaudir de tot el procés des del naixement fins que els pollets siguin més grans i puguin anar a una granja.

Podeu seguir tot el procés al web: www.dolorsalmeda.cat

O capturant aquest codi:

Inici del projecte

Com ja sabeu si ens seguiu, cada curs per aquestes dates els nens i nenes de sisè treballen el procés d’incubació d’ous de gallina. Fan el seguiment del creixement, del guany o pèrdua de pes, s’encarreguen de girar els ous quan cal, vigilen que el grau d’humitat i la temperatura siguin correctes…

Doncs els ous ja són aquí!!! El passat dilluns van iniciar el procés i tenint en compte que la durada és de 21/22 dies, si tot va bé els esperem sobre el 19 de març.

També enguany intentarem seguir el naixement en directe a través de la webcam.

Us mantindrem informats i prepareu-vos per no dormir aquella nit!!!

Volem agrair a l’escola Benviure de Sant Boi la donació que ens ha fet de 12 ous fecundats de gallina de pota blava del Prat.

FOTOS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>