Avui 18 de març ja feia 21 dies i hem obert 2 ous que estaven una mica trencats. Hem comprovat que tots havien baixat de pes.
Per què hauran baixat de pes? – Ens hem preguntat.
Un ha passat de 61 grams a 54 grams i un cop obert hem vist que no estava fecundat.
Després hem obert el segon. Aquest ha fet un canvi més gran, de 62g. a 46g. Aquesta pèrdua de pes ens ha donat una pista de què alguna cosa havia succeït.
Un cop obert hem vist un pollet que no ha pogut fer la desclosa i malauradament no ha sobreviscut. Esperem que aquesta nit i demà es produeixi la desclosa de la resta d’ous i puguem gaudir de tot el procés des del naixement fins que els pollets siguin més grans i puguin anar a una granja.
Podeu seguir tot el procés al web: www.dolorsalmeda.cat
Inici del projecte
Com ja sabeu si ens seguiu, cada curs per aquestes dates els nens i nenes de sisè treballen el procés d’incubació d’ous de gallina. Fan el seguiment del creixement, del guany o pèrdua de pes, s’encarreguen de girar els ous quan cal, vigilen que el grau d’humitat i la temperatura siguin correctes…
Doncs els ous ja són aquí!!! El passat dilluns van iniciar el procés i tenint en compte que la durada és de 21/22 dies, si tot va bé els esperem sobre el 19 de març.
També enguany intentarem seguir el naixement en directe a través de la webcam.
Us mantindrem informats i prepareu-vos per no dormir aquella nit!!!
Volem agrair a l’escola Benviure de Sant Boi la donació que ens ha fet de 12 ous fecundats de gallina de pota blava del Prat.