La rotllana, un espai de trobada

Segurament haureu sentit a les vostres petites i petits parlar de la rotllana. Aquell moment del matí on es donen el bon dia i alguns aprofiten per explicar què van fer el cap de setmana. I és veritat, és tot això però també mirem que cada cop sigui molt més.

La rotlana es dóna més moments al dia i esdevé un moment de trobada, una estona per compartir. La rotllana és una situació en la que seiem en rodó i això permet que totes i tots ens veiem les cares i siguem en una situació d’igualtat, la mestra també. Acostumem a aprofitar aquestes estones per organitzar el dia, la tarda o el moment que precedeix per tal d’anticipar experiències i oferir als infants la possibilitat d’autorregular-se.

També la rotllana ens serveix com a laboratori de resolució de conflictes. És un moment assambleari on alguns infants exposen una situació de confrontament, un moment on han esclatat les emocions i amb l’ajuda dels altres miren de trobar alternatives o maneres de resoldre les diferències. La rotllana els permet parlar de com se senten i compartir-ho amb la resta, els permet identificar-se amb els altres i assajar actituds empàtiques, els dóna la possibilitat de posar paraules a allò que han sentit i/o viscut. La rotllana és un moment per fomentar l’expressió oral, però també l’escolta activa. La rotllana és un moment per ésser i per reconèixer a l’altre. Dia a dia, mirem d’estimular la conversa entre elles i ells i evitar que les seves aportacions vagin només dirigides a la persona adulta. Promovem el diàleg entre iguals i creiem que aquestes experiències són l’entrena per esdevenir persones que facin de la paraula la seva eina de relació.

I no podem oblidar que, també, la rotllana és un espai màgic on somiar i deixar volar la imaginació amb els contes perquè, tal i com es feia abans, les històries també les compartim com si fossim a la vora del foc.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>