Elaboració de l’oli

Ahir els infants de segon van gaudir d’una sortida a can Ribas, una casa pairal del s. XVI restaurada i convertida en casa de colònies i escola de natura; un entorn espectacular per descobrir el procés d’elaboració de l’oli d’oliva. 🏡

Van començar reconeixent l’olivera i amb una vara i una borrassa, donant cops com antigament es feia a les branques de l’arbre, van collir les olives que ja estaven madures. 🫒🪵

Després les vam passar per la trituradora i va sortir una massa on l’oli encara no estava separat de la polpa de l’oliva. Finalment, aquesta pasta la vam escalfar i la vam anar posant entre diferents cofins per premsar. A poc a poc va començar a sortir l’oli d’oliva verge.

A més a més, vam fer olives adobades que tenim a la classe i que al cap de quinze dies podrem tastar.
Per acabar ens vam convidar a menjar un tros de pa amb oli d’oliva verge. 🥖

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>