Com cada dilluns, un nou conte!

 

 

Una llegenda és un tipus de narració diferent a la rondalla o al conte d’autor que mescla fets o elements reals amb d’ altres imaginaris. Normalment, una llegenda està relacionada amb un lloc, un personatge o un fet històric. A Catalunya en tenim un bon grapat, algunes de molt conegudes com la de Sant Jordi.

Avui el Jaume Centelles ens explica una llegenda de l’Àfrica, concretament de la zona que hi ha entre Zàmbia i Zimbabwe. Ens conta que allà viuen els “tonga”, una tribu que té un deu que es diu Nyaminyami. Què interessant! Esperem que gaudiu d’aquesta llegenda africana!

https://youtu.be/3eBg_P8154k

La proposta didàctica consisiteix en jugar amb ritmes a partir d’una de les cançons que heu sentit al vídeo anterior (Ka baga ne ma), una cançó tradicional de Mali.

Us poseu en cercle (dempeus o asseguts). Un de vosaltres fa de director d’orquestra i va seguint el ritme amb gestos que els demés han d’imitar. Es tracta de colpejar rítmicament diferents parts del cos (cuixes, panxa, espatlles, cap, etc.) amb la palma o amb el dors de les mans. Qui s’equivoqui, queda eliminat.

https://youtu.be/7r4xmnbd1jk?list=RD7r4xmnbd1jk

Som-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>