Imprimir    preparationcentrelogo_rgb_72dpi-1     escola-verda    logo_excellencia_300

RECORDEU FAMÍLIES

DARRER DIA VENDA DE LLIBRES AMPA:

Dimarts, 18 setembre 2018

REUNIONS DE PARES: Dijous, 6 de setembre de 2018
Horari: de 09:00h a 13:30h Educació infantil:  09:30h                 Cicle Inicial: 10:30h

Cicle mitjà: 11:30h                            Cicle superior: 12:30

FINAL NACIONAL DE ROBÒTICA A PLATJA D’ARO

Aquest cap de setmana l’escola Els Estanys, juntament amb la fundació Educabot i la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro organitza la final Nacional de la WRO

Aquesta és una competició de robòtica internacional on hi participaran 77 equips en diferents categories. Els millors classificats de cada categoria tindran la possibilitat de participar a la final mundial que es celebrarà a Tailàndia.

L’escola hi participa amb 6 equips:
Estanys Faverola i Estanys Trisky. Alumnes de 5è i 6è que presenten un projecte científic-robòtic.
Arobot Nano, Arobot mini, Arobot Dangerous i Arobot Infinity Alumnes de l’extraescolar de robòtica.

La competició es durà a terme el proper diumenge 16 de setembre al pavelló d’esports de Platja d’Aro de les 11 del matí a les 5 de la tarda. L’entrada serà lliure.

Hi esteu tots convidats!!!! Necessitem el vostre recolzament!!!

Neteja del fons marí

Els alumnes de 6è han participat a la 18a Neteja del Fons Marí. És una activitat organitzada per la regidoria de Medi Ambient amb l’objectiu de responsabilitzar-los a tenir cura del medi natural que els envolta.

Han anat a Sa Conca on uns monitors els hi han explicat els perills de les deixalles que acaben al mar. A continuació han recollit mostres de fauna i flora marina i després han fet una passejada amb barca pel nostre litoral per observar la seva riquesa natural. Ens han obsequiat amb un bon esmorzar i una samarreta.

Projecte: ‘Jo de gran vull ser com tu’

Els alumnes de 6è, hem dut a terme el projecte “Jo de gran vull ser com tu”, ideat i concebut per la FOEG i amb el suport del Departament d’Ensenyament, la Diputació de Girona i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

Aquest projecte té l’objectiu d’apropar la figura de l’empresari i els seus valors a l’escola, i els nens i les nenes a les empreses.

Aquest mes de juny hem visitat el Garatge Plana, concessionari i taller de Mercedes, de Fornells de la Selva. Ha estat una gran experiència!

Fluid

Els alumnes de 4t, dins el treball sobre els estats de la matèria, hem experimentat amb un fluid no newtonià. La barreja de “Maizena” i aigua no segueix les lleis de Newton. El resultat és un líquid i la seva viscositat varia, entre d’altres aspectes, segons  la pressió que s’hi aplica.

 

AULA D’ACOLLIDA

A l’aula d’ acollida hem treballat els oficis. Ho hem fet a partir de diàlegs interpretant diferents feines, com: la metgessa, el cambrer, pintors… D’aquesta manera hem estudiat el vocabulari a nivell escrit i oral. Per poder-ho fer bé, ens hem documentat mirant exemples de converses en vídeos i llegint diàlegs ja escrits en català. El resultat ha estat molt divertit.

Què he après a Religió?

Els nois i noies de Cicle Superior de Religió han expressat amb les seves paraules el què han après durant el curs.
A continuació les seves reflexions:

a conèixer millor Egipte, saber històries que no sabia, confiar més en Déu.
a valorar a la gent.
a ser amable,… Llegeix més»

Festa Verda

Els nens i nenes del Comitè Ambiental, durant tot aquest curs,  hem estat preparant una “Festa Verda”.

Hem elaborat diferents jocs amb material de rebuig, com ara bitlles amb ampolles de plàstic buides, jocs de punteria amb llaunes, un dominó gegant amb cartró,… I també hem preparat tallers per fer manualitats, amb aquest tipus de material, així com un mural verd, i una flor per penjar els nostres desitjos mediambientals, entre d’altres, perquè tots els alumnes de l’escola poguéssim gaudir d’una estona lúdica i perquè veiéssim que, amb material que llencem, es poden fer coses divertides.

A la “Festa Verda”  hem assistit tots els nens i nenes de l’escola i ens ho hem passat molt bé, tot i que  ha estat una mica difícil muntar-ho.

Si cliqueu la imatge veureu els jocs i els tallers que hem preparat.

CM. Sortida a l’aeroport de Girona i a la fàbrica de galetes Trias.

Els alumnes de Cicle Mitjà han visitat l’aeroport de Girona on han pogut aprendre tot el procés de funcionament d’un aeroport. La visita guiada els ha estat molt interessant perquè els ha portat a totes les zones i espais de l’aeroport i així han pogut veure com és el dia a dia. Després de dinar han anat a Santa Coloma de Farners per conèixer la històrica fàbrica de galetes Trias. Un cop vist el seu procés d’elaboració les han pogut degustar i a més s’han emportat un petit obsequi a casa. L’excursió va anar molt i molt bé tal i com podeu veure a les fotografies.

Fotos de tercer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotos de quart.