Activa’t motriument a l’estiu!

Bé, això ja s’acaba. A partir d’ara no farem cap proposta concreta d’activitats d’Educació Física. Si en teniu ganes, podeu recuperar alguna de les moltes que trobareu als nodes de la ZER.

Ara, en època de vacances no heu d’oblidar l’activitat física, sempre a partir del joc i sempre que es pugui, a l’aire lliure.

L’estiu és un període molt adequat per fer activitats físiques en espais oberts. Es recomana la pràctica individual de jocs motrius i esports en jardins, places, parcs i altres espais que permeten l’activitat, com ara les platges i la muntanya. No us oblideu de preparar el dia abans la motxilla amb tot el que es necessita, informant-nos d’on aneu, etc.

Aprofiteu per anar en bicicleta o en el cas dels més petits, aprendre a anar sense rodetes, podeu observar els insectes i altres animals en el seu hàbitat natural, practiqueu molts esports, construïu cabanes, mireu les constel·lacions a la nit, podeu aprendre cançons en diverses llengües mentre camineu, etc.

El ball és un bon recurs lúdic que ajuda a mantenir-se en forma: dissenyar coreografies individuals o en grup, participar en balls populars i festes majors que es puguin programar als barris, pobles…, sempre tenint en compte les recomanacions que es facin en el marc de la desescalada de la pandèmia.

Els dies de pluja o mal temps es recomana també l’activitat motriu guiada a partir de vídeos tutorials de Zumba, Ioga, Pilates, activitats coreografiades…

No s’han d’oblidar les cordes de saltar, les gomes, els patins en línia, els monopatins, els patinets, les bicicletes, els llits elàstics, els cèrcols, les pilotes de malabars, els diàbolos… Es poden fer recorreguts o circuits, o explorar nous itineraris. Però sobretot, no oblideu que cadascú de vosaltres té la millor eina per combatre l’avorriment i l’apatia, la vostra imaginació.

Totes aquestes activitats s’han de realitzar sempre atenent les recomanacions que es facin des del Departament de Salut.

Tampoc oblideu de mantenir una bona alimentació i un bon descans, que juntament amb l’activitat física són la base d’una bona salut.

Ens tornem a veure al setembre, amb energies renovades.

Els mestres d’Educació Física us desitgem que gaudiu de l’estiu i us enviem moltes i moltes abraçades esperant veure-us tan aviat com es pugui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>