Qui som

L’escola Mont-roig de Darnius es troba a l’oest del nucli urbà, al carrer Arnera. El nom li ve del castell que els senyors de Mont-roig tenien en feu dels senyors de Darnius. Diu la llegenda que aquest nom prové de la sang de la dama del castell i el seu amant, que foren assassinats pel marit d’ella en un atac de gelosia. Tanmateix, el més probable és que sigui degut al fet que el terreny argilós dóna tonalitats vermelloses tant a la muntanya com a les parets del castell, que aprofiten aquest material.

A l’escola som 25 alumnes, repartits en tres grups:
– Educació Infantil (7 alumnes).
– Cicle Inicial (8 alumnes).
– Cicle Mitjà i Cicle Superior (10 alumnes).

L’escola té autoritzats dos grups i mig pel Departament d’Ensenyament, però la direcció de la ZER ha valorat que la millor distribució per atendre més adequadament l’alumnat són els tres grups esmentats. És per això la ZER proveeix les hores de mestre necessàries per a completar l’horari del tercer grup. Som una mestra que gaudeix d’una reducció d’un terç de jornada, una altra mestra a mitja jornada i un mestre-director a jornada sencera. Comptem també amb una mestra que fa un terç de jornada i els mestres especialistes de música, educació física i llengua francesa de la ZER. Disposem de tres aules, una biblioteca molt ben dotada, una sala de mestres que a estones serveix d’aula de desdoblament, una sala menjador al primer pis, i un pati molt gran amb una pineda, un espai de joc i una pista esportiva. Darrera de l’edifici escolar hi ha un ampli espai verd, una petita part del qual la destinem a hort escolar.

L’escola ofereix servei de menjador, que està gestionat pel Consell Comarcal i el serveix l’empresa de càtering Serunion.

L’AMPA organitza les activitats extraescolars.