Trobada formativa Instituts Projectant

El dissabte 2 de juny professorat de l’Institut ha participat a la trobada de la xarxa d’instituts innovadors Instituts Projectant. Aquesta xarxa reuneix diversos instituts (Institut Salas i Xandri, Institut de Cornellà, Institut Tordària, Institut Viladomat, Institut Marta Estrada i Institut de Sant Pol) amb l’objectiu de compartir estratègies, anàlisis i recursos metodològics al voltant del treball per projectes per a millorar la nostra feina i garantir-ne el rigor i valor pedagògic.

A la trobada hem dedicat uns 20 minuts cada institut a descriure aspectes concrets de les fórmules pròpies per a treballar per projectes (tipus de projectes, horaris, hores de coordinació per projectes, avaluació, mecanismes de suport a l’aprenentatge…) i els punts forts i febles que veiem. També hem estat descrivint les idees per a organitzar el quart d’ESO que tots incorporem el curs que ve. Vam comptar també amb la participació de Miquel Pérez, investigador sobre didàctica de l’Aprenentatge Basat en Projectes al grup LIEC del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències Experimentals de la UAB, que ens va descriure perspectives sobre alguns dels projectes que hem aplicat durant aquests cursos i formulat propostes de classificació de tipus de projectes de ciències o STEM en projectes Tecnològics, d’Indagació o de Modelització.

Diversos Tuits sota el hashtag #insprojectant formen un conjunt d’instantànies de la trobada. La propera trobada, que farem el curs que ve, l’organitza i acull l’institut Salas i Xandri, de Sant Quirze del Vallès.