CONFERÈNCIA: NANOTECNOLOGIA a càrrec del Professor Xavier Àlvarez de la UAB

Aquest curs 2011-2012 vam gaudir de la conferència realitzada per en Xavier Àlvarez. Els dies 11 i 16 d’abril en Xavier Àlvarez va realitzar dues conferències dirigides als alumnes de primer de Batxillerat en relació amb l’assignatura “Ciències del món contemporani”.

En Xavier és doctor en Física, treballa al Departament de Física de la UAB, imparteix classes com a Professor Lector a la UAB i dirigeix la revista de Física de l’Institut d’Estudis Catalans.

La presència d’aquest especialista en Nanotecnologia i, concretament en termoelèctrics i transports d’energia, va iniciar la conferència amb un viatge en el temps. L’alumnat va poder observar com ha evolucionat la investigació i els descobriments en tecnologia, sobretot quina repercussió tenen els descobriments per al futur dels éssers humans. Vam poder observar com era un transistor fa uns quaranta anys i com són ara els nostres reproductors de música i , fins i tot, com han evolucionat els ordinadors, pel que fa al seu funcionament i dimensions.

Tot aquest viatge tecnològic, passant per una gran qüestió que es va anar repetint al llarg de la conferència com és: “Penseu que és interessant que algú estudiï…?” en Xavier va proposar a l’alumnat, qüestions d’investigació relacionades amb la Nanotecnologia i energies, tan populars al segle XXI. A més, van anar veient les diferents aplicacions de la nanotecnologia, incloent la medicina i els nous materials.

L’alumnat captivat i molt sensibilitzat pel consum responsable i la inicial revolució en l’àmbit de l’automòbil amb els motors elèctrics, van iniciar un debat en el qual van proposar les seves inquietuds i en Xavier els va respondre a partir de la seva experiència, coneixements científics i investigacions actuals.

D’aquesta manera els alumnes van poder viure de primera mà la necessitat de treballar en equip i la importància d’avançar en les investigacions en qualsevol àmbit, uns fets i una unió d’esforços, que amb el pas del temps poden acabar revolucionant el món i millorant la nostra qualitat de vida, ja sigui ara o en un futur molt proper.

Sara Veiga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>