Servei Comunitari a l’Institut Sòl-de-Riu

Vivències de l’alumnat envers el Servei Comunitari

Tot i la situació de pandèmia viscuda per la Covid-19, el Servei Comunitari que realitza l’alumnat canareu ha tret més força que mai. A continuació els alumnes ens descriuen algunes de les seves experiències amb els usuaris de les entitats de l’Onada i la F.M.P, en les quals participem de manera online.

“Nosaltres som els alumnes de 4rt ESO de l’Institut Sòl-de-Riu d’Alcanar. En aquesta noticia us volem explicar com estem realitzant el Servei Comunitari en temps de pandèmia.”

“Hola soc Joan, un alumne de 4rt ESO participant del Servei Comunitari. És el primer any que formo part d’aquest projecte i estic molt feliç de poder participar, però hagués estat meravellós poder estar cara a cara amb les persones que ens necessiten i que necessitem. Però aquests quatre mesos els he gaudit com un nen petit.”

“Jo soc Laia, una alumna de 4rt ESO que està participant al Servei Comunitari. La veritat és que no m’imaginava que m’ho passaria tan bé participant.  Quan estic en videotrucada em sento molt feliç veient que la gent està contenta  i que s’ho passen bé jugant amb nosaltres. Encara que no sigui presencialment ens ho passem molt bé del primer a l’últim segon, veient com se’n riuen i com s’emocionen. Això em fa sentir molt a gust i feliç. Els dies que he estat prestant el Servei Comunitari els he gaudit molt, tant jo com els meus companys.”

“Hola soc Pau, un alumne de 4rt ESO participant del Servei Comunitari. És el primer any que faig el projecte, però anteriorment he estat fent de voluntari a parcs de Nadal i casals d’estiu. Aquesta experiència quan te l’expliquen sembla una cosa, però quan la vius et fa canviar molt la vida. En les sessions el temps passa molt ràpid, ja que ens ho  passem molt bé amb els usuaris i a la vegada veiem com ells també s’ho passen bé amb les activitats que els proposem. M’hauria agradat poder fer el voluntariat presencialment però ens hem hagut d’adaptar a les mesures de la Covid-19.  Tot i així es una experiència que et fa créixer com a persona.”

“Jo soc Mariona, una alumna de 4rt d’ESO que està participant al Servei Comunitari. En primer lloc, vull dir que aquesta experiència és molt bonica i vius moments que pot ser no  havies viscut abans. Enguany no es pot anar presencialment per culpa de la Covid-19, però estem fent les trobades telemàticament i ens ho estem passant genial.”

“Hola, soc Ruth, una alumna de 4t d’ESO que participa al Servei Comunitari.  Aquest any és el primer que faig el servei comunitari perquè es fa a 4t d’ESO. Actualment no és el mateix que tots els anys ja que tenim el virus de la Covid-19. Els altres anys era divertit perquè els alumnes anàvem amb els usuaris a passejar, a fer manualitats, però la veritat és que també és molt divertit enguany. Jo al principi em pensava que no seria el mateix perquè no estàs amb ells, però la veritat és que ens està anant molt bé. Ells també s’ho passem molt bé, perquè ens expliquen les coses que fan ells tots els dies. Els moments que estem amb ells passen molt ràpid. I tant com ells com nosaltres ho gaudim molt.”

“Hola, soc Aina una alumna de 4rt d’ESO que està participant al Servei Comunitari.  Aquest treball només es fa a 4rt d’ESO. Aquest any el Servei Comunitari és diferent perquè no podem anar presencialment a l’Onada ni a la Mercè Pla. L’experiència que tinc fins ara és positiva perquè no m’esperava que arribés a ser tan divertit fer el Servei Comunitari.”

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>