Xerrades i Tallers Mossos d’Esquadra Curs 18/19

Aquesy curs 2018/2019 els Mossos d’Esquadra imparteixen una sèrie de xerrades i tallers al nostre Centre.

Durant la setmana del 10 al 15 de desembre, els membres del cos de policia dels mossos d’esquadra, han realitzat un cicle de conferències i tallers adreçades al nostre alumnat de 2n fins a 4t  d’ESO. L’objectiu final d’aquestes activitats és fer arribar de primera mà tota aquella informació que ajudi a la Comunitat Educativa a prevenir fets dels quals pot ser víctima, donar eines de qualitat i conèixer la seva policia.  Amb el títol: Internet segura,  l’alumnat de 2n ESO se’ls va donar informació sobre els perills de navegar per internet, els seus avantatges i desavantatges i en general conscienciar i educar en la responsabilitat de la navegació per les xarxes.  A l’alumnat de 3r ESO amb el títol: situacions de risc per a joves es pretenia explicar la responsabilitat penal dels joves envers diverses situacions en les que es podrien trobar implicats i les conseqüències derivades d’aquestes; i per últim a 4t d’ESO  es realitzà uns tallers sobre l’ús indegut de les imatges a les xarxes socials i la problemàtica que aquestes generen. Aquests tallers parteixen del visionat d’un curtmetratge realitzat per actors de sèries conegudes,  amb el propòsit de servir de pretext a l’hora de propiciar una situació de debat i anàlisi per arribar al final a la reflexió.

El llenguatge planer i clar que han utilitzat per acostar-se més al nostre alumnat, ens ha fet arribar nous conceptes com sexting (missatges eròtics via mòbil, xats…) grooming (assetjament sexual cap a menors mitjançant identitats falses), entre d’altres.

Els/Les professionals que realitzen les activitats preventives dintre de les aules són tècnics en seguretat i responsables de les Oficines de Relació amb la Comunitat (en endavant ORC) i/o dels Grups d’Atenció a la Víctima (en endavant GAV) de la seva comissaria de referència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>