Els escriptors Òscar Ayala i Carme Martí ens visiten

UN VIATGE PER LA VIDA I LA POESIA DE LA MÀ DE DOS GRANS AUTORS

A principis del mes de maig vam tenir la sort de gaudir de dues xerrades literàries molt diferents entre elles, però amb un nexe comú: la feina d’investigació, cerca i tria de material per part dels autors per poder bastir les seves obres.

D’una banda, ens va visitar l’escriptor, poeta i professor a l’Institut Antonio Machado d’Alcalà d’Henares, Òscar Ayala, que ens va parlar del seu darrer llibre: Antología de Poetas Locos. Sueños de Lirios (Huerga y Fierro, 2020), una recopilació de poemes de 101 autors. Tal com diu María Castrejón a la introducció: “La escritura es una tabla de salvamento, podríamos decir que es el tablero sobre el cual cada poeta mueve sus fichas sin pudor; el papel es su interlocutor válido. Es el lugar donde puede aullar sin ser castigado, donde el estigma se transforma en arte”. No us fa venir ganes de llegir-lo?

De l’altra, vam tenir la sort de tenir entre nosaltres l’escriptora i professora Carme Martí, que ens va regalar tot un seguit de xerrades per a l’alumnat tant de 1r d’ESO com de Batxillerat, sobre la colpidora vida de Neus Català (Un cel de Plom. Ara Llibre, 2012), una vida que bé mereix un llibre (o milers!). La Carme s’ha proposat recordar a les futures generacions uns fets que no hem d’oblidar, tal com la Neus volia; i no hi ha dubte que ho estàs fent, Carme, i amb escreix!!!

Moltíssimes gràcies per aquests descobriments!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>