Finalistes “Relats d’història”

Tres alumnes de 1r de BAT del nostre institut han resultat finalistes al concurs de “Relats d’història” Constantí 2020. El premi consisteix, a banda del reconeixement del valor de la cosa escrita, en la publicació d’un llibre. En aquesta edició, han participat 581 treballs dividits en les categories d’adults, júniors, joves i infants; i se’n publicaran 99.

Bon Nadal i feliç any nou 2021

Benvolguts i Benvolgudes,

Amb els millors desitjos per aquestes fetes de Nadal, volem compartir amb tots vosaltres aquests vídeos que les nostres companyes del Departament Artístic han elaborat amb el seu alumnat:

Escriurem

Nadal Pons d’Icart

D’altra banda, també us volem presentar el nou número de la revista de l’institut feta per l’alumnat de 3r d’ESO de l’optativa de Revista:

4 Ratlles

Esperant que gaudiu d’aquests dies amb la màxima prudència, en nom de tot l’equip directiu, rebeu una càlida i forta abraçada amb l’esperança de tenir un any millor.

Obrim la biblioteca!

A causa de la situació sanitària actual, la Biblioteca del centre restarà oberta únicament els dimarts d’11h a 11:30h (hora d’esbarjo) i només per al servei de préstec de llibres. No es podrà fer servir com a aula d’estudi ni consulta. L’aforament serà limitat i l’alumnat haurà de seguir les normes de protocol establertes per a tot el centre. El material prestat, un cop retornat, romandrà en quarantena.

 

 

 

 

REUNIONS D’INICI DE CURS BATXILLERAT

Aquest dimecres, 30 de setembre, a les 18:00h, tindran lloc les reunions amb els tutors i tutores de l’etapa de BATXILLERAT.
Reviseu el vostre correu i/0 entreu a la plataforma Ieduca per accedir a l’enllaç de la reunió amb la tutora o tutor del vostre fill/a
Llegeix més»

INICI DE CURS ESO i BATXILLERAT

Els propers dies 14 de setembre, ESO, i 15 de setembre,BATXILLERAT, encetem el nou curs escolar 2020-2021.

En aquestes diapositives podeu veure a quina hora anirem fent la rebuda de l’alumnat segons el curs escolar. S’hauran de mantenir les mesures de seguretat marcades pels departaments d’Educació i Salut (ús de mascaretes, no accedir al recinte si tenen símptomes compatibles amb la COVID, distància) altrament, es demana el màxim de puntualitat per poder desenvolupar la jornada de presentació del curs

Retorn llibres Iddink

S’ha obert el període de retorn dels llibres del curs de text 2019_2020. Durant aquesta setmana rebreu un correu amb l’albarà de recollida.

L’empresa Iddink ens ha fet arribar una infografia explicant el retorn dels llibres ecoBooks. 

Recull de les obres del Sant Jordi confinat

En aquest enllaç podreu gaudir del vídeo, amb totes les obres que el nostre alumnat ens ha compartit per poder celebrar Sant Jordi tot i que estigui confinat a casa.

Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració!

 

 

Revista 4 RATLLES

Feliç diada de Sant Jordi!

Qui ho anava a dir que la revista 4 RATLLES del Pons d’Icart veuria la llum una diada de “Sant Jordi” confinada!

Tanmateix, malgrat les adversitats del moment, l’equip de redacció d’aquesta revista vol trencar una llança, com la de Sant Jordi, a favor de les lletres i, la millor manera de celebrar-ho, dins la comunitat educativa de l’Institut Pons d’Icart, un dia com avui, és mostrant-vos l’amor per la cultura amb el llançament d’una revista oberta a tothom, seguint la filosofia del nostre centre.

Aquesta publicació, que sortirà periòdicament, pretén fer un tastet de tot allò que es cou al nostre institut, compartint diferents vivències i aprenentatges amb un esperit lliure, realista i, un pensament crític que ens ajudarà a formar-nos com a persones íntegres, les quals formem part d’una societat, sovint, massa complexa.

 Àngels Adern
Directora Institut Pons d’Icart

En aquest enllaç podeu gaudir de la revista a pantalla completa

 

Sant Jordi confinat

Benvolguts i benvolgudes!

Enguany, Sant Jordi també fa cas de les recomanacions i es queda, com nosaltres, a casa confinat. Però, estar a casa no vol dir que no puguem celebrar la Diada de Sant Jordi i, amb tu, volem fer-ho possible.

Si tens ganes de participar, no ho dubtis i fes-nos arribar les expressions artístiques que TU vulguis (poesia, prosa, dibuixos, fotografies, escultures, vídeos -30” màxim-…) per celebrar tots junts el Sant Jordi més especial. Pots deixar-ho directament en el següent enllaç: http://ves.cat/es7f abans del 22 d’abril. No oblidis posar-hi un títol i el teu nom!

Les poesies i les proses poden estar escrites en català, en castellà, anglès, alemany o francès i amb una mida màxima de 2 fulls (lletra Arial 12); així, tots tindran la mateixa estructura.

El dia 23 d’abril, celebrarem Sant Jordi confinat, una manera diferent però especial de compartir-lo amb vosaltres!

Repte BeCritical

Les alumnes i l’alumne de 4t d’ESO, Paula C., Noemí C., Iria C. i Gonzalo F., conduïts per la professora Alba Potente, s’han classificat entre els 25 millors equips d’Espanya en el Repte BeCritical 2020 oganitzat per EduCaixa.

Amb aquest repte, l’alumnat va tenir l’oportunitat de desenvolupar la competència mediàtica i reflexionar de manera crítica sobre les informacions que rep a través dels diferents canals de comunicació. El repte d’aquesta edició consistia a realitzar un vídeo en el qual es destapés una fake news i s’expliqués com s’havia fet.

Tenint en compte la situació actual, el campus presencial que s’havia de fer a Barcelona se celebrarà de manera virtual els dies 5, 6 i 7 de maig.

L’enhorabona a les guanyadores i el guanyador!

Aquí podeu veure el vídeo que van presentar al repte i que porta per títol “Notícia d’última hora: la dieta de les celebrities” 

Coronavídeo Pons

Ens complau compartir amb vosaltres aquest “Coronavídeo” fet, amb molta il·lusió, pel professorat i PAS, per animar-nos en aquests moments de confinament. Tot el personal que treballa al Pons d’Icart desitgem tornar ben aviat al centre i retrobar-nos amb tots vosaltres!

No ho oblideu! #joemquedoacasa #totaniràbé

INFORMACIÓ ACTUALITZADA

Benvolgudes famílies,
El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins al proper dia 13 d’abril, ambdós inclosos, tots els centres educatius… Llegeix més»