Institut Departaments Projecte educatiu Estudis Serveis Secretaria AMPA

Sortida d’alumnes de geografia de 2n de BAT

El passat dilluns 09 de desembre un grup d’intrèpides noies i nois de segon de Batxillerat, acompanyats pels seus, no menys intrèpids, professors Antonia María Lucena i Magí Aloguin, van fer una activitat diferent.  A l’aire lliure, batuts per la ventada, descendint perillosament per  lliscoses roques xopes d’aigua o atrafegats per les giragonses de recòndits camins de muntanya, van viure amb  aprofitament el contacte amb la natura aprofundint en diferents aspectes de Geografia física a diversos indrets del territori.

El Pont del Diable i riba del Francolí, Coll d’Alforja i Avencs de la Febró varen ser trepitjats i analitzats en diferents variables geogràfiques significatives a través de l’experiència i bonhomia d’un mestre excepcional, el Dr. Jordi Blay, professor de Geografia de la U.R.V.

Visita a l’exposició de Caixa Fòrum: Cinema i emocions. Un viatge a la infància.

El passat dijous 28 de novembre, el grup de 2n d’ESO que cursa l’optativa d’Il·lustració va visitar l’exposició de Caixa Fòrum de Tarragona. L’exposició aconsegueix que recordem moltes pel·lícules que hem vist des que érem petites i petits. Films on la infantesa és la gran protagonista i que, amb la trama del llargmetratge, aconsegueixen mostrar tot un ventall d’emocions.

Esperem que el nostre alumnat hagi experimentat sensacions semblants ja que l’esdeveniment, pel format i per l’ambientació visual i sonora, les ha propiciat.

Global Scholars al Pons d’Icart

Un grup d’alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Pons d’Icart participen en el programa internacional Global Scholars.

És un programa en línia que connecta alumnes d’entre 10 i 13 anys d’escoles d’arreu del món. Es comuniquen en anglès a través de la e-classroom, una classe interactiva, i tracten temes d’interès global. D’aquesta manera, els alumnes prenen consciència del món globalitzat en el qual viuen i tenen l’oportunitat de conèixer altres cultures i estils de vida.

El tema que tracten enguany és Nature and our cities. A través d’aquest tema investiguen l’impacte de les ciutats sobre els ecosistemes globals i intenten trobar solucions per millorar la vida de les persones a les ciutats i, simultàniament, protegir el medi ambient. Una de les activitats que han realitzat durant aquest trimestre és l’elaboració d’un vídeo de presentació del seu centre i la seva ciutat. A continuació podeu veure el vídeo que han realitzat els alumnes de l’Institut Pons d’Icart.

Video Global Scholars

Professores: Claudia Juanola i Conxita Badia

Experiència de professores i alumnes de 1r ESO amb un Elefant molt especial!

De vegades, et passen coses divertides que venen de casualitat! I això és el que em va  passar a l’aeroport  d’Amsterdam.

Tot fent cua per pujar a l’avió, va ser una casualitat que els meus ulls van trobar un elefant blau i petit, mig amagat entre les fulles d’una torreta que decorava l’aeroport. La curiositat va ser massa gran per no agafar aquest petit nino, i així ho vaig fer. Aviat em vaig adonar que Bobby Elephantis m’estava esperant amb el seu missatge! Estava destinat a venir a Tarragona en la seva missió del món per tal que els estudiants de l’Institut Pons d’Icart el poguessin conèixer i pogués saludar alguns companys suecs mitjançant Bobby Elephantis.

De fet, tots els estudiants implicats van estar molt contents de tenir el Bobby a la seva aula i enviar missatges als seus companys de Suècia, i aquí us ensenyem el resultat d’aquesta creativa i divertida experiència.

Pilar Izquierdo. Amsterdam, 3 de novembre de 2019

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

L’Institut se suma als actes que es realitzen arreu en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Concretament, hem realitzat la lectura del manifest unitari i de textos en diverses llengües (català, castellà, anglès, alemany i francès), una petita perfomance i, per concloure l’acte, l’alumnat de Batxillerat Artístic ha cantat “Una nana triste” de Natalia Lacunza.

Seguidament, us deixem un recull d’imatges de l’acte.

PREMIS URV. XXI Premi de Recerca en Química

Ens complau comunicar que Mario Villares Cañón, alumne de l’institut en la promoció 2017-2019, ha sigut el guanyador del XXI Premi de Recerca en Química que organitza la Facultat de Química de la URV des de l’any 1991 i que està patrocinat per l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) amb el treball de recerca (TDR) anomenat “Investigació de la fotocatàlisi i aplicació a la ciutat de Tarragona” i dirigit per la professora Teresa Fortuny.

Aquest treball de recerca pretén demostrar l’efectivitat de la fotocatàlisi de diòxid de titani (TiO2) per reduir el diòxid de nitrogen (NO2) a través de l’experimentació al laboratori, a partir de la qual es fa una proposta d’aplicació a la ciutat de Tarragona

Notícia Diari de Tarragona

Donem per finalitzada la primera fase d’intervenció del Servei Comunitari amb els i les alumnes de 3r d’ESO!

En aquesta primera fase, l’alumnat ha treballat en 3 projectes diferents, tots vinculats amb un mateix eix vertebrador, l’aigua.
Un gran nombre d’alumnes ha col·laborat amb l’Escola de la Natura Francolí, realitzant, en la primera sessió, tasques de neteja i classificació de residus i, en… Llegeix més»

Activitat servei comunitari “Viu la platja”

El proper dissabte 2 de novembre tindrà lloc la 8a edició de “Viulaplatja” al Parc del Voramar de la platja d’Altafulla. Aquesta activitat, que és gratuita i oberta a tothom, comptarà amb la presència d’alguns dels alumnes de 3r d’ESO del nostre Institut que efectuen el servei comunitari. Us animem a participar-hi!!

Intercanvi amb un institut de Polònia


 
Com cada any, l’Institut Pons d’Icart organitza un intercanvi cultural i lingüístic amb un centre de Breslau, Polònia, per als alumnes de 3r d’ESO. És un centre amb el qual ja tenim un llarg recorregut d’intercanvis de més de 10 anys amb un alt grau… Llegeix més»

Graduació de 4t d’ESO 2019

Els alumnes de la promoció 2015-2019 han celebrat la seva graduació de final de 4t d’ESO, acompanyats de les seves famílies, al pati de l’institut, amb el parlament de la nostra directora, Àngels Adern. L’acte ha finalitzat amb el repartiment de les orles per part… Llegeix més»

Graduació de 2n de batxillerat 2017-19

Els alumnes de batxillerat van celebrar la seva graduació a l’Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili, el passat dia 19 de juny. Els parlaments van estar fets per: Dra. Maria Bonet, Vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de la URV; Sra. Anna Roigé, presidenta de… Llegeix més»