De l’edat de ferro al Modernisme en pocs kilòmetres

Els CFGS de Gestió d’allotjaments turístics i Guia, informació i assistències turístiques, hem visitat la Moleta del Remei i la Casa O’Connor a Alcanar.
La moleta forma part de la Ruta dels Ibers del Museu d’Arqueologia de Catalunya i està vinculada a la xarxa que encapçala el Museu de les Terres de l’Ebre. Com a punt d’intercanvi de productes de luxe amb diferents pobles de la Mediterrània als segles VII-II aC va ser un lloc d’importància indiscutible en l’etapa dels ibers i en la pre-ibera conjuntament amb els assentaments de l’edat de ferro de la zona: La Cogula, La Ferradura, el Castell d’Ulldecona i Sant Jaume, les excavacions i troballes arqueològiques podrien canviar la interpretació i història que fins ara tenim de l’època. Part d’aquests materials arqueològics procedents de l’assentament s’exposen al Museu Comarcal del Montsià i al Centre d’Interpretació de la Casa O’Connor a Alcanar que vam visitar després.
Ja al centre, a més vam poder contemplar un important conjunt de pintures murals, mobiliari i elements arquitectònics d’estil modernista, també l’obra pictòrica de Narcís Galià i U. Jüngst.
Agrair les explicacions de Paco LaVega, Elena Fibla i les facilitats que ens ha donat per fer la visita l’ajuntament d’Alcanar per gaudir del seu ric patrimoni.
Professores acompanyants:
Eva Machirant Bataller
Joana Ortí Pitarch
Encarna Sans Barberà
Carmen Yeste Castaño