“Fem un hort”

 A 3r d’ESO fa dies que els alumnes estan duent a terme el projecte “Fem un hort”, en què han hagut de dissenyar i

dur a terme un experiment per veure factors afecten la germinació i el creixement de les plantes. En el marc

d’aquest projecte també s’ha plantejat una activitat de reflexió sobre la globalització i l’agricultura. A continuació

podeu veure un dels articles que han escrit els alumnes.

 

Globalització localitzada

Arguments sobre la necessitat de canviar el sistema que tenim de món globalitzat per convertir-lo en un de localitzat, on consumim productes de proximitat.

Autor: Jordi Ureta

 

Avui dia la industrialització dels aliments s’ha convertit en un greu problema que afecta els agricultors locals, el medi ambient i la nostre pròpia salut. És necessari el canvi, cal començar a donar suport a l’agricultura local i menjar productes de proximitat. 

Penso i trobo evident que és necessari un canvi, no és sostenible el sistema actual d’exportació i conreu de les grans superfícies. Cal tenir en compte els productes locals i treballar en cooperació. Hauríem d’apostar per menjar sa i menjar sostenible.

Sens dubte hem de canviar per afavorir el medi ambient. No és necessari el transport excessiu i les grans exportacions, si consumim productes de proximitat evitem generar un excés de contaminació i residus. 

Cal respectar la natura i ser sostenibles. És fonamental treballar tenint en compte els processos naturals i les necessitats de la terra, cal pensar d’una manera solidària i no només pel propi benefici.

És necessari consumir productes de temporada i  locals. D’aquesta manera evitem les grans exportacions de monocultius i consumim productes que es conreen de manera natural, per tant seran de major qualitat i conservaran les seves propietats naturals. 

Hem de reduir l’ús d’elements químics per afavorir els conreus i aliments sans. Ho hem de fer pel nostre consum propi i per a la millora del medi ambient, no ens podem permetre seguir perjudicant la terra, les xifres de contaminació han de baixar, i les grans exportacions no són la solució.

 

En definitiva és necessari el canvi, hem d’apostar pel consum de productes locals i el treball d’agricultors de proximitat que treballen de manera sostenible i respectant la natura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>