L’escarabat de la farina

A la matèria de Biologia i Geologia vam començar el passat trimestre un treball de recerca amb l’objectiu d’aprendre a organitzar-nos, a observar, a descriure, a fer hipòtesis i a fer investigació.

Cada membre del grup va recollir informació sobre el nostre insecte a partir de diferents fonts d’internet i llibres. Amb aquesta informació vam crear un drive, on hem redactat una introducció a la biologia de l’insecte. Posteriorment hem proposat una hipòtesi de recerca, a partir de la qual hem definit els objectius a assolir.

Per a assolir els nostres objectius hem construït una caixa de proves pels insectes amb quatre compartiments amb menjar i un altre compartiment per a l’escarbat.

Inicialment vam proposar la següent hipòtesi: “Si posem un mascle en una caixa i deferentes femelles, els mascle aniran sempre a la mateixa femella.” Vam comprovar, però, que era molt dificil diferenciar els mascles de les femelles, i és per això que vam trobar necessari canviar la nostra hipòtesi.

Mentre desenvolupem la nostra recerca, ens hem encarregat de netejar el terrari i cuidar els insectes. Durant aquest temps han passat moltes anècdotes, com un dia que, quan estàvem fent una pràctica amb els insectes, vam anar a obrir el reficient a on hi conservem els exemplars morts i de cop ens va venir una olor que ens tirava enrere!

Per tal de no molestar als insectes vius, utilitzem els exemplars morts per a estudiar-los, com intentar diferenciar els sexes.

Aquest article ha estat elaborat per Eloy Artuñedo, Aitor Lairisa, Noelia Nadal, Esther Oliva i Eduard Paniagua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>