Sofia Oliva Sabater la millor qualificació de les PAU de l’Anoia amb un 9,4

La nostra alumna Sofia Oliva Sabater que ha cursat el Batxillerat Humanístic, ha obtingut la millor qualificació de la fase comuna de les PAU, un 9,4. El divendres 20 de juliol ella, acompanyada de familiars i una representació del centre,  va assistir a la celebració a  l’acte oficial de les distincions a les millors notes de Catalunya de la Selectivitat  a l’Auditori de Barcelonat. La convocatòria va ser tramesa per la consellera d’Empresa i Coneixement, la igualadina Àngels Chacón i va presidir l’acte el Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya Joaquim Torra  Pla. Hi van acudir els 523 alumnes de tota Catalunya que enguany havien superat les tan temudes proves amb un mínim de 9 sobre 10 (de la fase general).

A la  Comarca de l’Anoia van obtenir diploma vuit alumnes, d’aquests,  sis de la ciutat d’Igualada.  Segons les dades que conté la nota de premsa feta pública per la Secretaria d’Universitats i Recerca, es pot observar que hi ha diferències prou significatives de les dades de la nostra comarca en relació a les de Catalunya, al menys en dos aspectes del perfil dels estudiants guardonats. A l’Anoia, el percentatge de noies i nois que han obtingut el reconeixment ha estat el mateixs, mentre que a Catalunya ha estat superior (un 60,6%) en el cas de les noies. La diferencia és molt més visible en el tipus de centre d’origen: amb les dades generals de Catalunya, el 49,3% dels Distingits per les PAU provenen de centres públics i, en canvi, a la nostra comarca, el 87,5 % (set dels vuit alumnes guardonats).

Es van quedar a les portes d’aquest reconeixement, la Maria Cahner Riba, amb un 8,9 i el Pau Colomer Xaus, amb un 8,8.

Desitgem sort i encerts en el futur a tots tres i també a la resta d’alumnat que ha format part d’aquesta promoció.

Al President li va sorprendre agradablement que la Sofia hagi optat per estudis universitaris de Lletres, concretament la la doble llicenciatura de Filologia Clàssica i Anglesa a la UAB.