Xerrada sobre el canvi climàtic

El passat dijous 29 de novembre, des de la Universitat Rovira i Virgili ens va visitar en Javier Sigró, professor de geografia, per fer-nos una xerrada sobre el “Canvi Climàtic”.

Ens va introduir aquest fenomen amb “La cova del nedador” (Egipte), on partint de la imatge, ens va explicar què és el canvi climàtic, les seves causes i conseqüències, sobre el nostre planeta. Ens va presentar aquest fenomen om a un procés que va començar a accelerar-se a partir del S. XX i que continuarà els darrers anys amb més velocitat.

Vam conèixer que el principal factor del canvi climàtic és l’activitat humana, també que la temperatura del planeta està augmentant (quasi 1º), a més que, la coberta del gel àrtic està disminuint i les precipitacions cada vegada són més abundants, entre altres.

Finalment ens va comentar les conseqüències que es veuran els darrers anys a Catalunya i el litoral mediterrani, per exemple, hi haurà una disminució de les precipitacions però que aquestes seran més concentrades, també que tindrem menys disponibilitat hídrica i que com a conseqüència d’això hi haurà més despesa energètica.

A més els efectes sobre el Delta de l’Ebre seran evidents, ja que està previst que els darrers anys, amb la pujada del nivell del mar, moltes zones passin a ser zones inundades (poblacions, infraestructures, etc.).

Aquesta conferència ens va donar molta informació d’un tema d’actualitat i que ens afecta a tots, a més ens va ajudar a complementar temes que estem treballant a la matèria.

Carla Pérez, 2n Batxillerat B

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>