Visita al Sincrotró i Museu de la Ciència

Veure l’àlbum

El dijous passat, 18 de novembre, un grup d’alumnes de batxillerat i professors de Física i Química vam anar a visitar el Sincrotró Alba i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Va ser un privilegi de poder entrar dins el Laboratori de Llum de Sincrotró de Cerdanyola del Vallès. Feia 3 anys que el Departament de Física i Química intentàvem organitzar aquesta visita. I ara podem dir que va pagar la pena de poder veure aquest accelerador de partícules i conèixer-ne les aplicacions.

Durant el recorregut pel Sincrotró, ens van explicar com el canó d’electrons emet llum de gran intensitat que s’aprofita per a fer microscòpia d’àtoms i molècules. Després vam veure algunes imatges que se n’han obtingut.

A la visita del Museu de la Ciència de Terrassa, ens van mostrar el funcionament de l’antiga fàbrica Aymerich, Amat i Jover, un antic vapor tèxtil llaner, i vam veure l’exposició permanent del museu. Si en teniu ocasió, us animem a anar a visitar-lo. És realment interessant, amè i instructiu.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>