Gimnàstica Estètica

  1. Què és la Gimnàstica Estètica?

Des de fa alguns anys, en el món de la Gimnàstica està emergint una nova modalitat: la Gimnàstica Estètica de Grup. Es tracta d’una disciplina gimnàstica nova a Espanya (va sorgir aquí al 2004), encara que molt arrelada al nord d’Europa, sobretot a Finlàndia.

Aquest esport es caracteritza per ser una gimnàstica que defensa la salut corporal, en la qual tot el cos realitza moviments harmoniosos de forma natural, sent el maluc el centre  bàsic  del  moviment.  Cada  moviment  s’encadena  de  forma  natural  amb l’anterior, formant un tot homogeni. Es busca l’anivellament de les parts del cos, i en el codi de puntuació es bonifiquen els aspectes més saludables. Bàsicament, aquest tipus de gimnàstica està formada per tres elements principals: les ones, els swings i les contraccions. També s’executen acrobàcies i elevacions de gimnastes en l’aire. Això requereix la força i coordinació adequades a les components de l’equip, pel que es realitzen a partir d’una edat convenient.  La diferència entre la Gimnàstica Estètica i les altres modalitats gimnàstiques: és que no es necessita una gran flexibilitat, ni excessives exigències corporals que  portin a una execució perfecta dels moviments corporals específics i equilibris, salts i flexibilitat. L’objectiu de la Gimnàstica Estètica de Grup és realitzar els exercicis amb correcció i sincronització amb el grup, respectant els límits de cada cos. Això la converteix en una disciplina ideal desenvolupant els aspectes saludables més estètics.

13091937_1059258687478634_3356940796008410860_n

També  és  ideal per  a  aquelles  gimnastes  que, per edat, ja  han  arribat al final de  tot  el seu recorregut en altres modalitats gimnàstiques i que poden allargar així la seva vida esportiva, ja que no hi ha límit d’edat. Es tracta doncs d’un esport saludable i de gran valor estètic, la pràctica del qual és molt recomanable, tant per a la iniciació a la Gimnàstica,  com  per  gimnastes  ja  veteranes.  A  més,  juntament  amb  els  aspectes positius de la pràctica esportiva, es desenvolupen altres objectius de caràcter educatiu, ja que es fomenten qualitats fonamentals per a la formació de la persona: treball en equip, disciplina, esforç, companyonia, autocrítica … Cal així, cert nivell de compromís i dedicació, desenvolupant la capacitat mental necessària per afrontar‐los amb èxit.

La composició del programa és lliure, i recrea una història, on la música, l’expressió i les dificultats executades conformen una unitat, sempre respectant el codi establert. S’assembla   als   exercicis   de   natació   sincronitzada,   dansa   contemporània,   ballet, acrosport … tenint la coreografia un valor molt important en el seu desenvolupament.

Destaca per la seva harmonia, dinàmica i l’ús d’una força natural i econòmica. Les rutines es realitzen en grups i no s’utilitza cap aparell. És un  esport  que  integra  l’elegància,  la  flexibilitat,  l’expressió,  l’agilitat,  la  força  i  la coordinació d’altres modalitats. Els muntatges realitzats en l’estètica es caracteritzen per una continuïtat natural del moviment, és a dir, com si cada un dels moviments fos creat a partir de l’anterior afegint també canvis en la dinàmica, en el ritme i en la velocitat. El treball en equip i la unitat són essencials.

  1. Club Gimnàstica Estètica Naïf Riudoms

Aquest mes de setembre, ha nascut al poble de Riudoms el Club Gimnàstica Estètica Naïf.  Compta amb dos equips d’alta competició (de nivell internacional) l’Equip Sènior i l’equip junior, que entrenen a les nostres instal·lacions de l’Institut. L’equip sènior compta ja amb una trajectòria prèvia, l’any passat van obtenir la medalla d’or en el Campionat de Catalunya, un vuitè lloc a nivell al Campionat d’Espanya i a la Copa d’Espanya, i un sisè lloc en el Trofeu Internacional “Miss Valentine” celebrat a Estònia al febrer de 2015. L’equip júnior es de recent creació, però compta amb gimnastes experimentades de nivell estatal que provenen del món de la gimnàstica Rítmica.

La Sònia Mulero, n’es la fundadora i Presidenta del Club, així com la primera entrenadora i és ex-gimnasta d’èlit i advocada de professió. La Sònia compta amb un extens palmarès tant esportiu (7 vegades consecutives campiona de Catalunya absoluta, sots-campiona d’Espanya, sots-campiona dels Quatre Motors d’Europa, premiada en diverses ocasions com a millor esportista de Tarragona), com d’organització i gestió d’aquest esport (premiada en els “Premis Auriga Fuscus” amb la distinció pels mèrits en el foment de l’esport en l’àmbit local… entre d’altres…).

13071790_10154767458833222_6712912434324427374_o

Ha estat la Directora del 1st. Internacional Open Mediterranean Countries l’any 2015  (250 gimnastes de 6 països diferents) i aquesta última temporada també ha estat Directora de la Fase final de la Copa del Món celebrada a Barcelona al mes de maig de 2016 (1.200 gimnastes provinents de 19 nacionalitats).

El Club compta també amb la Irene Ávalos, que es l’entrenadora de l’equip júnior i amb dues col·laboracions períodiques de professionals del món de la gimnàstica i del ballet, ambdues de renom internacional. Així mateix, també treballem sota la pauta i supervisió d’un preparador físic.

  1. L’activitat extraescolar de Gimnàstica Estètica de Grup a l’Institut

 Amb la nouvinguda del Club Gimnàstica Estètica Naïf Riudoms, L’AMPA de l’institut ofertarà aquest nou curs l’activitat extraescolar d’iniciació a la Gimnàstica Estètica per als i les alumnes que estiguin interessats en conèixer i practicar aquest esport.  L’activitat, que començarà al mes d’octubre, es durà a terme els dimarts i dijous en horari de 17:00 a 18:30 al gimnàs de l’Institut.

logo naif Riudoms

En les properes setmanes, es farà una jornada de portes obertes per tal que els i les alumnes que  ho desitgin puguin venir a veure un entrenament de les gimastes del Club i conèixer una mica més aquest esport.

Podeu Seguir-nos al Facebook: Club Gimnàstica Estètica Naïf Riudoms i a Instagram: c.g.esteticanaif

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>