FÒRUM TRiCS

Divendres 31 de març de 2017 va tenir lloc al Complex Educatiu de Tarragona el XI Fòrum TRiCS de treballs de recerca i crèdits de síntesi. En aquesta gran festa de les ciències i la tecnologia no podien faltar les exposicions dels excel·lents Treballs de Recerca de la Georgina Becerra Parra i de la Tania Mackie Sanz, dues alumnes de 2n de batxillerat de la modalitat Científico-Tecnològica. Les explicacions de les alumnes van despertar gran interés i van ser mereixedores de felicitacions per l’alt nivell científic mostrat, per la importància dels resultats obtinguts i per les habilitats mostrades en la transmissió de la recerca a l’hora de fer l’exposició.
Amb el treball Limitador de la biomassa i de la producció de les comunitats fitoplanctòniques presents a la Ria de Vigo, la Georgina Becerra Parra va aconseguir fer comprensible als oyents els protocols dels procediments de laboratori relacionats amb l’anàlisi de la fisiologia fitoplanctònica, despertant la consciència de la importància de conservar i protegir els equilibris de l’ecosfera.
La Tania Mackie Sanz va sorprendre amb el treball Diagnòstic de Yersinia pestis: Prova de Flux Lateral explicant com la ciència pot treballar per millorar les condicions de vida en països amb pocs recursos, controlant epidèmies com la pesta, gràcies a recursos diagnòstics que es centren en la detecció de l’agent etiològic amb procediments ràpids, específics i econòmics.

Jordi Martí

Professor de BiologiaIMG_7922 IMG_7923

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>