2n d’ESO Sortida al MNACTEC

El passat dijous 8 d’abril l’alumnat de 2n d’ESO va visitar el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa, per complementar la matèria de Tecnologia. El museu antigament era una fàbrica tèxtil.

mNACTEC | Patrimonio Cultural. Generalitat de Cataluña.

Primer de tot vam recórrer els espais originaris de l’antiga fàbrica per treballar l’espai tèxtil com a mostra d’organització productiva de començaments de segle XX i com a exemple d’arquitectura industrial. Ens van explicar d’una manera molt sintètica i clara tot el procés que s’havia de realitzar per tal d’aconseguir una tela apta pel comerç.

Després ens van fer una visita per la planta baixa del museu. Vam veure la caldera, la carbonera i, després de passar per un túnel fosc, la xemeneia. Per últim ens van explicar com es produïa l’energia antigament gràcies a una màquina de vapor, amb la qual funcionaven les màquines de la fàbrica tèxtil on actualment hi ha el museu; vam poder-ne veure el funcionament.  

En finalitzar l’activitat, vam poder visitar la resta de museu, vam fer un taller d’electricitat i magnetisme, també vam poder veure la gàbia de Faraday amb cables d’alta tensió i vam comprovar les energies de sang.

Va ser una experiència molt enriquidora que ens va ajudar molt a tots a assimilar els continguts estudiats a les classes Tecnologia.

Vam aprendre, vam jugar i vam divertir-nos.