Les fonts de la Història a Ciències Socials

Encetem el curs preguntant-nos “Què és la Història? Com treballa l’historiador/a?” i sempre hi ha sorpreses i descobriments emocionants!

L’Elsa de 1rA ens ha portat un exemplar original del bitllet d’1 pesseta que va emetre l’any 1937 l’Ajuntament de Montornès davant l’alteració de l’economia en plena guerra civil i l’escassedat de moneda.

El dia anterior, mirant exemples de fonts familiars originals (cartes, postals…) i algunes còpies de fonts primàries del poble aconseguides a l’arxiu històric, entre elles una còpia dels bitllets de 50 cèntims i d’1 pesseta, l’Elsa ens va explicar que el seu besavi era en Sergio Garcia, el secretari de l’Ajuntament en aquell moment i segon signant dels bitllets. La de preguntes que li podem fer a aquesta font! Gràcies per compartir-ho Elsa. Molt emocionant!

I com aquesta també hem pogut veure altres fonts primàries molt interessants que han portat els nois i noies de 1r i que ens han permès entendre què són les fonts de la Història, com les classifiquem, quina importància tenen a l’hora de fer investigació i quin mètode utilitza la ciència històrica per analitzar-les.

Aquí teniu una mostra recollida dels portfolis:

Us agraïm la vostra col·laboració i implicació famílies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>