Quinzena de la ciència a 2n ESO: taller de catapultes

El passat dimecres i dijous 11 i 12 de novembre, les noies i els nois de 2n d’ESO van realitzar un taller tecnològic de catapultes emmarcat dins la Quinzena de la ciència que celebrem a l’institut durant el mes de novembre. El taller anava a càrrec de monitors de l’associació Explòrium.

Durant el taller, cadascú  va construir la seva pròpia catapulta i van fer assaigs de llançaments, dels quals havien de mesurar distàncies i trajectòries, per després fer càlculs i entendre les diferents forces i energies implicades. L’objectiu final era optimitzar els tirs que realitzaven.

També van haver de resoldre una sèrie de reptes que van servir per poder definir quines són les característiques dels llançaments, com ara el seu grau de precisió, el seu abast i la seva altura màxima.

Així doncs, amb el taller van entendre com funciona una catapulta, i quina força i angle ha de tenir un llançament perquè el projectil arribi al destí desitjat.

 

 

 

 

 

 

1 comentari

  1. Montse

    Molt interessant el taller i molt útil perquè els alumnes aprengui d’una manera pràctica els conceptes.
    Enhorabona per la iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>