Manifest de l’assemblea de treballadores i treballadors de l’institut Frederic Mompou

L’assemblea de treballadores i treballadors de l’INS Frederic Mompou manifesta el seu REBUIG vers la SENTÈNCIA del Tribunal Suprem de Justícia, feta pública ahir dia 14 d’octubre, que condemna a penes d’entre 9 i 13 anys de presó representants de la societat civil i política catalana.

Des d’aquest centre educatiu defensem la LLIBERTAT de pensament i d’expressió com un dret fonamental en democràcia i bàsic per a la convivència.

Volem reivindicar que hem estat testimonis d’un judici a les IDEES i, com a professionals de l’educació, sostenim que l’únic mecanisme vàlid per combatre les idees és el DEBAT, i mai la imposició ni la repressió.

Entenem aquesta sentència com el resultat d’un combat injust i desigual; un llarg procés en què han estat perseguides, mediàticament i judicial, per sobre de tot, persones de PAU.

Com a professionals de l’educació que lluitem a diari per construir una societat justa, democràtica i solidària, no tolerarem mai cap acte que pretengui enderrocar els principis de PAU, JUSTÍCIA, SOLIDARITAT i LLIBERTAT.

Sant Vicenç dels Horts, 15 d’octubre de 2019

El Xavi González, de 1r de Batxillerat, ens explica la seva experiència al fòrum Joves Talents 2019

Com sabeu, el passat mes de juny el nostre alumne Xavier González va participar al fòrum Joves Talents 2019, gràcies al fet que l’institut hagi estat seleccionat per impulsar un programa STEAM, de foment de les àrees de ciències, enginyeria i matemàtiques.
En aquesta edició,… Llegeix més»

Comença el curs 2019-2020

Després de les presentacions d’ahir,  avui hem iniciat les classes amb normalitat. S’han acabat unes vacances que segur que se’ns han fet curtes i encetem aquest nou curs tots plegats amb la il·lusió del primer dia. Tot el claustre de professors i professores de l’institut us dóna la benvinguda. Molt bon curs a tothom!

Estada a Dublín 2019

En aquesta entrada anirem penjant fotografies del viatge a Dublín dels alumnes que cursaran 2n de Batxillerat. Les podeu veure clicant a l’enllaç següent, que s’anirà actualitzant en temps real.

FOTOS

El viatge a Dublín es fa dels dies 8 al 13 de setembre. Consisteix en una estada lingüística convivint amb una família irlandesa, un curs d’anglès en una acadèmia, i diverses activitats i sortides per viure la cultura irlandesa. Quan tornin ens n’explicaran més!

Se’ns jubila el Roc Escala!


Aquest curs s’ha jubilat el professor que més anys ha estat a l’Institut Frederic Mompou, el Roc Escala. El Roc és professor de grec i llatí i ha estat treballant al nostre institut pràcticament des de la seva creació l’any 1982. A més a més de professor, el Roc ha estat director en diverses ocasions, cap d’estudis, coordinador informàtic…Han estat 37 anys de dedicació a l’institut i treballant per una educació pública de la millor qualitat a Sant Vicenç dels Horts. L’institut no seria el mateix sense la tasca del Roc i, tal i com ell mateix va dir, segurament el Roc tampoc no seria el mateix sense l’institut Frederic Mompou. Des d’aquí li desitgem el millor en aquesta nova etapa i, sobretot, esperem que d’alguna manera o altra segueixi vinculat a l’institut. Sort, Roc!

 

Retorn dels ecoBooks d’Iddink


DATES A RECORDAR!

  • Dia 8 de juliol a les 17:30h.  Reunió informativa per a les famílies de 1r d’ESO i noves a l’institut al Gimnàs sala d’actes: S’explicarà amb detall el funcionament del sistema de reutilització amb Iddink i es parlarà de la nova etapa a l’institut.
  • Dia… Llegeix més»

Fòrum Joves Talents 2019

El Xavier González Torres, alumne de 4t d’ESO del nostre institut, ha estat seleccionat per participar en l’edició de 2019 del Fòrum Joves Talents. Aquest Fòrum, organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Exploratori del Recursos de la Natura amb el suport… Llegeix més»