L’arbre de les emocions: treball tutorial per fer front al confinament

Com cada any, al Mompou treballem l’acció tutorial a tots els nivells i els grups. L’acció tutorial comprèn totes aquelles accions educatives (activitats, xerrades, tutories individuals, projectes…) que tenen com a finalitat el desenvolupament personal i social de l’alumnat en els aspectes intel·lectual, emocional i ètic, d’acord amb la seva edat. No només volem que els alumnes aprenguin llengües, matemàtiques, ciències… sinó que considerem fonamental que siguin autònoms, es sentin valorats, vulguin créixer com a persones, sapiguen desenvolupar-se en un grup i comunicar-se, resolguin dubtes sobre aspectes vitals decisius a la seva edat… Així, a les hores de tutoria i també, com acció educativa transversal al llarg de tot el curs, tutors i professors busquem orientar a l’alumnat perquè esdevinguin persones responsables, proactives i plenes.

En aquest sentit, a l’inici d’aquest curs tan estrany per a tots, vam creure totalment necessari treballar les emocions relacionades amb el confinament i amb el retorn a les aules en una situació nova i angoixant. Compartir allò que sentim amb els altres, escoltar altres experiències i empatitzar amb els sentiments aliens ens ajuda a construir-nos a nosaltres mateixos i també a construir cohesió i lligam amb el grup. És per tot aquests motius que tot l’alumnat de l’institut, cadascú amb el seu grup classe, va realitzar l’activitat de “L’arbre de les emocions”. Primer, cada alumne havia de dibuixar el contorn de la seva mà en un full. Després, hi escrivia l’emoció que havia sentit en tornar a l’institut, després de l’estiu i del confinament, i en parlava amb els companys. Cada mà esdevindria una fulla que formaria l’arbre de les emocions de la classe, enganxades a un tronc comú.

Podeu veure els diversos arbres de les emocions si passegeu per les aules de l’institut, com aquest magnífic exemple del grup de 3rA.

1 comentari

  1. Montse

    Impressionant! Aquest arbre de les emocions representa tot el que hem sentit i sentim molts. Saber-ho expressar segur que ajuda a superar l’estrès, l’angoixa, la inseguretat…
    Esperem que ben aviat s’acabi aquest malson.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>