Tast de vins al Vitis Vinifera 2017

El dilluns 3 d’Abril, els alumnes de primer de grau superior de Direcció de Serveis en Restauració de l’INS EHTB van desplaçar-se fins al Teatre Nacional de Catalunya per gaudir de la novena edició del conegut festival Vitis Vinifera 2017, organitzat per Cuvée 3000. Aquesta distribuïdora, que va celebrar el seu vintè aniversari, s’especialitza en cellers que treballen amb vins naturals, conscienciats amb el medi ambient, fet que va reflectir-se en el festival amb la presència de nombrosos vins ecològics.

L’esdeveniment, molt concorregut tant per amateurs com per professionals dels vins, va acollir un total de 120 productors nacionals i internacionals procedents de França, Itàlia, Àustria, Alemanya, Geòrgia, Portugal i Espanya. Cal destacar també la presència de vins dels Països Catalans, sobretot aquelles bodegues pertinents a les DO Priorat, Penedès, Costers del Segre, Montsant, Alella i Binissalem.

3-2

Els estudiants van poder gaudir de Riojas i de Riberas del Duero; de vins gallecs de Ribeiro, Valdeorras, Rias Baixas i Ribeira Sacra; de vins valencians procedents d’Alacant i Terrerazo; dels Tierra Estella de Navarra; els Jerez d’Andalusia; els Jumilla de Múrcia; els Rueda, Toro i Bierzo de Castella i Lleó i dels Cangas de Narcea d’Astúries.

També van tastar les produccions de cellers francesos de les zones de Borgonya, Champagne, Rosselló, Languedoc, Alsàcia i Normandia, així com els vins italians procedents de les regions de Lacio, Piamont, La Toscana i Venècia Guilia. Cal afegir els vins de Guarda, Portugal; de Burgenland i Nahe, Àustria; i de Kartli i Kakheti, Geòrgia.

4