Projecte Erasmus + K103: Resum del curs 2018 2019.

Un curs més, durant els mesos d’estiu de 2019, 14 alumnes de CFGS de l´INSEHTB han realitzat les seves pràctiques en empreses europees gràcies a les beques de mobilitat Erasmus + k103. 10 alumnes han realitzat la seva estada durant maig i juny i 4 durant maig, juny i juliol.

Aquest projecte que es gestiona a través del SEPIE, té com a objecte fomentar que a els estudiants i Graduats dels cicles Formatius de grau superior puguin realitzar part de la formació en centres de Treball (FCT) en empreses o Institucions dels diferents Països de la Unió Europea. Durant el procés de selecció, que va començar a l’octubre de 2018, van ser triats aquells estudiants que van demostrar un major domini de llengua estrangera. Així mateix es de vital importància que l’alumnat demostri un grau de maduresa i aptituds apropiades per desenvolupar-se en un altre país. L’impacte d’aquesta experiència ha aportat al nostre alumnat  un gran creixement personal i professional, de la mateixa manera que es va  afermar  l´intercanvi cultural per amb dues parts, la nostra escola catalana i les empreses d’acollida en els diversos països europeus participants. Estem molt orgullosos que aquest any hem afegit un nou soci col·laborador a Itàlia acollint a un alumne de CFGS de Direcció de Cuina.

A continuació se citen comentaris dels alumnes i les alumnes que han gaudit d’una beca de mobilitat Erasmus + k103 durant el passat curs escolar 2018-19:

Manuel González , PQIA, Holanda: “El millor d’aquesta experiència a l’estranger és la seva gran personalitat. Cadascú decideix com enfocar la seva Erasmus, com viure el seu temps al país de destinació. Per a mi va ser una aventura inoblidable on vaig aprendre moltes coses. Gran part elles a nivell professional, però moltes més a nivell personal.”

Laura Fauquet, GIAT, Gal·les: “Els treballadors són com una família que m’han fet sentir part d’ella i els clients també m’han tractat com a tal. L’encarregat és un treballador més i ningú és més que ningú. ”

 Candy Ruth Alata, Gal.les: “El millor de l’Erasmus: Aquesta sensació de llibertat. Possiblement sigui la primera «Independència» de molts; y la seguretat que et dóna el saber que has superat amb èxit tots els reptes que suposa viure a un país estranger.”

Albert Buisán, GIAT, Itàlia: “L’entorn de treball ha estat ideal i amb molt bona relació amb el nostre superior i altres treballadors de l’empresa.”

Natalia Cuervo, GIAT, Itàlia: Pel que fa a l’oficina d’informació turística ha estat divertit treballar en un àmbit en el qual ja tenia experiència però en un altre país, atenent sobretot a italians, alemanys i espanyols.”

Johnny Andrés Piedrahita , Direcció de Cuina, Itàlia: “Des del primer minut em vaig sentir ben rebut, la veritat és que tenen un treball en equip i un ambient adequat per no sentir-te rebutjat o avorrit.”

José Luis Gómez, GAT, Itàlia: “Amb els companys de l’Hotel he tingut molt bona relació i m’han ajudat molt, igual que amb la meva responsable de l’empresa, de la qual he après molt, m’ha ajudat molt amb la llengua italiana, i m’ha obert moltes portes al futur.”

Marta Santonja, GAT, Italia: “M’ha agradat molt treballar en aquest hotel perquè he après una altra manera de treballar, amb un altre programa i altres valors ja que cada un té una manera diferent de fer-ho.”

Marta Baquedano, AVGE, Itàlia: “Conèixer un país a l’hora de viure-hi, és molt diferent a un viatge d’uns quants dies. Saber al que t’enfrontes o comptar amb la informació dels teus primers contactes amb el lloc ajuda molt quan t’enfrontes a aquesta aventura.” Mariona García, AVGE, Alemanya: “Els alemanys són molt civilitzats: no criden pels carrers, són respectuosos amb l’espai, no es tolera el “catcalling” … En cap moment ha estat un xoc, sinó un respir. D’entrada poden semblar una mica freds, però cal entendre que la seva distància proxèmica és diferent, però que això no vol dir que estiguin sent desagradables o que no se sentin còmodes. “ Seikali Olivera,  Direcció de Cuina, Itàlia: “Només puc dir que encara que de por estar lluny de casa, és una de les experiències més enriquidores tant a nivell personal com professional que he viscut al llarg de la meva vida.” 

David Cárdenas, Direcció de Cuina, França: “Ha estat una experiència enriquidora, si bé la feina de restaurant pròpiament dita és més dura al restaurant de Barcelona en què estic, sí que he après a netejar peix (producte estrella de la zona) i sens dubte el que em porto és la millora en el meu nivell de francès, que em va permetre mantenir converses amb la gent del poble i amb els meus companys, als qui he d’agrair el tracte que em van donar.”

Jordi Gatell, Direcció de Cuina, França:Haver realitzat les pràctiques a través de la beca Erasmus m’ha motivat a seguir millorant els meus coneixements com a cuiner i el meu nivell de francès, així com en voler seguir coneixent més sobre la llengua i cultura d’aquest i altres països i regions.”

Sabina Jora, Direcció de Cuina, Itàlia: “Quan de sobte i sense molt pensar vaig decidir sol·licitar la beca Erasmus, de totes les opcions que hi havia, tenia molt clar que havia de ser Itàlia i sens dubte una de les millors experiències de la meva vida”

“Laura i Alberto, gràcies per tot heu estat molt propers”.