Ponència de Vermuts Miró

 

El dia 16 de desembre del 2016 a l’institut d’hoteleria i turisme de Barcelona (EHTB) es va rebre una ponència de Vermuts, en concret, de Vermuts Miró, a costa de la senyora Ester Bachs l’actual sommelier de Miró a la zona de Reus. Aquesta xerrada va ser donada als alumnes que cursen el primer any de Grau Superior en la modalitat de Direcció de Serveis en Restauració.

La senyora Ester començà la xerrada explicant l’origen del vermut, explicant que prové del vi i que els egipcis foren els que en primera estància introduïren conservants naturals als seus vins per tal d’aromatitzar-los i per allargar la seva vida.

La classificació del vermut es fa principalment en; vermut italià que produeix un vermut vermell i dolç i el vermut francès, que aquest es decanta més per un vermut blanc i més sec que la resta. A pesa de que el vermut en els seus inicis fos d’Itàlia o França, països molt propers a Espanya, no va arribar aquí fins el 1875.

L’elaboració del vermut tal i com va dir la sommelier de Miró, sempre es fa a partir d’un vi blanc i per aquest motiu el seu mètode de fabricació és més costós i delicat. La senyora Ester va fer molta incidència que el vermut sempre s’ha de fabricar amb alcohol vínic i amb fusta vella.

Més tard la protagonista de la ponència ens va indicar com havia de ser un vermut per que fos de qualitat, i les pautes eren les següents: el vermut ha de ser àcid i amarg, ha de tenir un efecte suavitzador i ha de posseir una petita quantitat de sucre ja que li dona una sensació de dolçor molt apreciada.

Al final de la xerrada vam fer un petit tast de 4 vermuts Miró que portava la sommelier. Aquests vermut eren: El vermut extra dry, el vermut blanc, el vermut vermell i vermut de reserva. I per finalitzar la xarrada 3 dels nostres companys s’oferiren a fer 3 Còctels diferents elaborats amb vermuts Miró que donaren fi a la Ponència.
La xerrada va ser molt didàctica i molt interessant ja que vàrem poder aprendre moltes coses sobre els vermuts explicada per una professional del tema com en aquest cas ha estat la senyora Ester Bachs