Cafés “El Magnífico”

Fa unes setmanes, l’alumnat de primer de Serveis en Restauració vam anar a visitar “Cafés El Magnífico”. Aquesta cafeteria i botiga de cafès i tes és al Carrer Grunyí de Barcelona. De la mà de l’Isabel Fernàndez vàrem fer una visita amb tast i exposició sobre cafès i tes.

Ens van portar al local Mag by El Magnífico, una cafeteria acollidora amb la seva pròpia torradora i totalment equipada amb cafeteres de diferents tipus que permeten una amplia varietat d’oferta en cafès i formes d’elaboració. Vàrem tenir un acolliment agradable per part de la Isabel que ens va explicar eloqüentment molts conceptes sobre cafè i te, tot això amb l’ajuda del Robert; un barista de la cafeteria.

Primer, ens va introduir al món del cafè a través dels diferents tipus de cafeteres. Entre aquestes podem destacar l’Aeropress o la cafetera d’èmbol. Vam descobrir que la cafetera Espresso no té perquè ser sempre la millor opció.

Seguidament vam parlar breument sobre les diferents categories i tipus de cafè que ja coneixíem per poder-nos introduir al tast. Vam tastar quatre tipus diferents de cafè: aràbic, robusta, rentat i no rentat. A cada cafè que tastàvem posàvem una nota de tast i desprès ella ens deia quina seria la correcta per poder comparar.

Seguidament vàrem començar amb el tast dels tes. Provàvem un te que estava ben fet, amb la temperatura i temps ideal i després el mateix te amb la temperatura i temps incorrecta, i es podia veure molt clara la diferència. Aquest procés el vam fer amb un te blanc, un te verd i te fred.

Ens  va agradar molt la sortida que vam realitzar perquè vàrem aprendre com s’hauria de fer un tast i a diferenciar diferents sabors. Per a molts de nosaltres era la primera vegada que fèiem un tast. No sabíem distingir entre el sabor amarg  i el àcid, i  ens van donar petits consells per detectar les diferències. A més varem veure com funcionava la maquina de torrar el cafè.