COMENCEM EL CURS, COM SEMPRE, AMB LES LLIÇONS INAUGURALS

Malgrat l’excepcionalitat d’aquest curs i els canvis que hi ha hagut, l’Institut de Celrà no s’ha volgut quedar sense lliçons inaugurals aquest curs. Han estat diferents: no hem pogut anar a l’Ateneu, tot l’alumnat d’un mateix curs, a escoltar in situ la persona que ens venia visitar però ens les hem empescat perquè ningú es quedés sense aquesta activitat d’obertura de curs. Les lliçons, aquest curs, s’han fet al gimnàs del centre i s’han organitzat de manera que dos grups-classe hi han assistit presencialment i la resta de grups del curs l’ha seguit en streaming des de la seva aula.

Els ponents i les xerrades d’aquest curs han estat:

Assumpta Montellà a 1r d’ESO amb “La maternitat d’Elna

Cristina Linares a 2n amb “L’ecologia, una ciència per entendre i transformar la nostra relació amb la natura

Àlex Forasté a 3r i 4t d’ESO amb “Transformar en contextos complexos: el gran repte social

Josep M. Carbó a Batxillerat amb “L’Economia del Bé Comú: coneix-la per a transformar el món

Tots han enfocat la seva ponència tenint ben present el lema Formen-nos per transformar, que acompanyarà tot aquest curs.

Assumpta Montellà és llicenciada en Història Contemporània per la UAB, ha treballat en el Museu de l’exili de la Jonquera, i en el grup de Cultura ARA. Ha col·laborat de manera continuada en treballs de recerca pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. És historiadora per devoció, amb passió, amb intensitat, i això fa que no sigui una historiadora convencional. 

Cristina Linares és Catedràtica d’Ecologia a la Universitat de Barcelona i investigadora de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat. Recentment ha estat premiada amb el reconeixement ICREA Acadèmia 2019 de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria en recerca. És llicenciada en Biologia i ha treballat en diversos centres de recerca a França, Estats Units i Austràlia. A part de donar classes sobre ecologia i conservació marina a la Universitat, la seva recerca es centra en comprendre les respostes dels ecosistemes marins al canvi climàtic i buscar possibles solucions per revertir la degradació a la que es veu sotmesa la biodiversitat marina per l’augment creixent de les activitats humanes.

Àlex Forasté és Enginyer industrial per la UPC. Ha exercit d’enginyer però també ha treballat en molts altres sectors dissenyant i executat projectes de tota mena. El 2010 va iniciar una nova etapa professional orientada al foment de la creativitat i l’actitud emprenedora, tant per un públic adult com per un públic juvenil, impartint cursos a Barcelona Activa però sobretot a centres educatius de secundària i Cicles Formatius d’arreu de Catalunya. En aquests cursos motivava els alumnes a dissenyar els seus projectes personals (tant empresarials com socials), treballant en equip, potenciant la seva creativitat, capacitat de planificació i exposició pública. 

Josep M. Carbó és Mestre i professor de filosofia jubilat, filòsof de vocació i actualment president de l’Associació de l’Economia del Bé Comú de Girona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>