What’s Up! Com vas de salut mental?

El dia 10 de gener l´alumnat de 3r d´ESO va tenir la primera xerrada testimonial de l´entitat Activament, Col·lectiu Actiu de Persones amb l´Experiència del Transtorn Mental.
Aquesta activitatles properes seran els dies 24 i 31 de gener, es va produir perquè el Cumella participa en el Projecte “What’s Up! Com vas de salut mental? organitzat per l´associació Obertament que lluita contra l´estigma en salut mental i vol evitar la discriminació a què es veuen sotmeses persones que pateixen o han patit algun problema de salut mental.
Per explicar el seu testimoni van venir la Marta, el Jordi i la Susanna. El Jordi va fer una introducció sobre a què ens referim quan parlem de salut mental i va comentar la seva experiència personal. Després la Marta va explicar, de manera pausada i molt entenedora, la seva trajectòria abans, durant i després de la seva vivència. 

Posteriorment l´alumnat els van fer preguntes que havien preparat abans a partir del projecte “What´s Up! “. La xerrada va ser molt interessant i els va permetre conèixer de primera mà el testimoni de persones que han patit una malaltia mental. El missatge que van transmetre tots tres va ser positiu, esperençador i ens van deixar clar que les malalties mentals amb ajuda, sense prejudicis i estigmatització es poden superar i conviure amb elles