A les tutories de 3r d’ESO “PARLEM CLAR”

Han visitat les tutories de tercer d’ESO participants del projecte “PARLEM CLAR”, un espai que acull joves LGTBI (o amics de joves LGTBI, a partir de 12 anys) mitjançant un grup d’ajuda mútua dinamitzat per un educador social (Alberto Blanco de l’Intercanviador Jove Garcilaso).

Us resumim algunes reflexions fetes per l’alumnat de 3r d’ESO durant la sessió de presentació d’aquest recurs:

  • Voldríem que l’Espriu fos un espai lliure d’homofòbia”.
  • “Els insults a persones del col·lectiu LGTBI són tan habituals que sovint es consideren una cosa normal i perdem la consciència de les agressions verbals i les microviolències”.
  • “A l’institut cal trencar tabús que comporten pors i malestars, sovint per manca de coneixement sentim un rebuig que ens podríem estalviar”

A l’espai PARLEM CLAR els joves poden trobar un  espai d’acompanyament lliure d’homofòbia on canalitzar el seu malestar, on tenir llibertat per coneixe’s un mateix…  poder parlar sobre les discriminacions que pateixen…

Sovint els adults fugim inconscientment en trobar-nos davant dels malestars emocionals d’alguns joves. Aquest recurs també ofereix orientació a les famílies.

El grup es reuneix al Centre Jove Garcilaso (Carrer de Garcilaso, 103) dimecres de 18:00 a 20:00 hores quinzenalment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>