Informació de les Portes Obertes del Batxillerat

En aquest enllaç podeu visualitzar la informació de la jornada de portes obertes del Batxillerat del nostre centre: Padlet de la Jornada de Portes Obertes (BATXILLERAT).

Les jornades de portes obertes del BATXILLERAT es realitzaren el dimecres 5 de maig a les 18 h de forma telemàtica mitjançant la plataforma Zoom.

Les sol·licituds de la preinscripció seran de l’11 al 17 de maig. Més informació a https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/batxillerat

Informació de les Portes Obertes de l’ESO

En aquest enllaç podeu visualitzar la informació de la jornada de portes obertes de l’ESO del nostre centre: Padlet de la Jornada de Portes Obertes (ESO).

Les jornades de portes obertes de l’ESO es van realitzar els dies 2 i 3 de març a les 18 h de forma telemàtica mitjançant la plataforma Zoom.

Per a l’ESO, el període de preinscripció és del 17 al 24 de març. Enguany tot el procés és telemàtic, trobareu tota la informació a preinscripcio.gencat.cat. A més, el Consorci d’Educació ha elaborat una presentació i un vídeo explicatiu sobre la preinscripció.

Per a batxillerat, la preinscripció és de l’11 al 17 de maig. Us podeu inscriure a les portes obertes del 5 de maig a les 18h en el següent enllaç.

Vídeo de presentació del centre

Mesurant alçades inaccessibles

L’alumnat de 3r d’ESO ha sortit al carrer per mesurar l’alçada d’objectes amb l’ajuda d’un mirallet i una cinta mètrica. Amb aquests instruments i els coneixements sobre triangles semblants no necessitaven res més!

Hem actual al Mercat de les Flors! En Residència

Dins el marc del projecte creadors en Residència, avui 5 de maig, l’alumnat de 4t d’ESO participant ha culminat el projecte amb l’actuació al Mercat de les Flors amb “La simfonia de les diferències”. Atès la situació de la Covid pocs han estat els afortunats d’assistir. Aquí en teniu un bon resum del projecte en l’enllaç anterior i la fotografia següent. Enhorabona a tothom que hi ha participat. El resultat ha estat espectacular!

CLIL Practicum from UAB

Berta and Romina, finished the second practicum in INS Salvador Espriu last Friday 23rd, on Sant Jordi. What a great day to end these two intense months! They have been constantly learning from students, teachers and staff from the school. We hope that students have acquired a lot of important general knowledge and have opened their minds to understanding the world a little bit better. On the one hand, ESO year 3 groups C, D and E have had the opportunity to discover the art from the Renaissance in a CLIL subject. The fact that one of them is a historian and the other one specialises in the English language has made it the ideal combination to teach this topic in English. On the other hand, ESO year 1 groups C, D and E have gone on a journey to explore the different types of communication in the English subject. Moreover, students have been working on braille, Morse code and sign language. They have actively participated in class and have understood the wonderful communicative diversity that society encompasses. Co-teaching has been very successful, and students have been able to make the most of the experience. Berta & Romina would like to thank everyone who has made this journey possible. Last week they ended their practicum with us with unforgettable memories. We will miss them!

Els ponts de Tercer

Aquest any, a Tecnologia de 3r hem dissenyat i fet maquetes de ponts. La premissa del disseny era que el pont podia ser com volguessin, però s’havia de fer especial èmfasi en l’estructura. La premissa de la maqueta era que s’havia de fer servir material reciclat, o restes de material, etc. per tal que el pressupost s’apropés a 0 €. El resultat: ponts de tipologies molt diferents i maquetes de tota mena!  Al vestíbul Claperós teniu una mostra amb els millors, així que si us agrada la Tecnologia, no deixeu passar l’oportunitat de donar una ullada als “Ponts de 3r”!!!

Problemes d’enginy

Hola Espriusistes!!! Aprofitant que fa poc s’han celebrat les proves cangur, hem plantejat alguns problemes d’enginy, problemes que no necessiten cap base matemàtica per ser resolts, només una mica de paciència i enginy!!! Us deixem un clàssic proposat per Henry Dudeney, un matemàtic anglès de finals del segle XIX que no  va fer mai estudis formals, però que va plantejar una gran quantitat de problemes. Juntament amb Sam Loyd i Ignàtiev són els precursors d’aquests llibres de matemàtiques populars. Aquí us deixem el problema on cada lletra representa un nombre diferent. Ànim!!!