Projecte MODS a l’Espriu!

Els alumnes de primer d’ESO han iniciat un projecte interdisciplinar que s’anirà desenvolupant en els diferents cursos, amb tot el professorat i amb l’objectiu urgent de canviar el món. En el projecte es presenten els ODS (objectius de desenvolupament sostenibles) on també es creen uns herois, unes històries en que els MODS (acrònim ODS del joc Minecraft i abreviatura de MODELS, així com una tribu urbana!) reparen alguna situació injusta en relació als ODS. Aquí us mostrem més imatges de l’exposició final del projecte al vestíbul del nostre centre.

 

Fabricant calçotets

En el marc de l’aprenentatge sobre l’organització econòmica de la societat, l’economista Sergio Martín, amb experiència en la gestió d’empreses de productes amb fabricació a la Xina, va visitar l’alumnat del 3r ESO B. En la sessió, es van centrar en una empresa de fabricació de calçotets, tot parlant del seu procés de disseny, producció i fabricació a la Xina; del target de client al que anaven destinats; de la seva distribució per Europa; i, finalment, de la xarxa de comercialització i venda al consumidor final a Barcelona. Es va aprofitar la conferència per, des d’un cas real, repassar els conceptes que s’havien estat treballant prèviament a classe: quines eren les diferents etapes, i fàbriques, per les que passava el producte abans de ser acabat; quines matèries primeres s’utilitzaven en tot aquest procés; en què consistien els diferents costos de producció del producte, així com el seu preu final; i, finalment, com s’importava des de la Xina en contenidors transportats en vaixell i quines despeses duaneres se li acabaven aplicant. També van preguntar llargament els alumnes al conferenciant, sobre quina formació i especialització és necessària per poder exercir aquest tipus de treball.

Aprenem a treballar en equip

Els alumnes de primer de Batxillerat hem participat en una dinàmica d’equip dins de la matèria de tutoria per a enfortir llaços, conèixer-nos més a fons ara que comencem Batxillerat, i treballar millor en equip, juntament amb el Dome del Punt Jove del Districte de Sant Martí.

En equip havíem de construir un niu per tal de salvar el nostre ou (personalitzat i caracteritzat) d’una caiguda d’un metre. Una mica de paper de diari, un cordill i un clip han estat els materials dels què hem disposat. Després hem escollit un lema per al nostre grup i hem fet un grafitti que penjarà a la nostra aula tot el curs. Hem vist que són igual d’importants els coneixements teòrics com les habilitats socials, fer pinya, prendre decisions conjuntament i escoltar a l’altre.

Christmas in green a 2n d’ESO!

Hello submarine! Des de l’aula 108 volem recordar a Mandelbrot i els seus fractals, per això al 2n d’ESO hem fet un arbre a base de piràmides que ens recorda aquestes curioses estructures. Donant les gràcies a  Sierpiński , a Koch, a Cantor, a Peano…

CLIL News: Secondary sector (Social studies)

Activities based on the extraction and processing of raw materials to make finished products are traditionally classified in the secondary sector, which includes mining, power generation, construction and industry. Mining includes all activities to extract minerals, most of which are found underground. Power generation consists of transforming natural resources, such as coal or wind, for industry, transport or domestic purposes.

Students of ESO year 3 prepared presentation slides summarizing the main contents of the unit as well as creating a company or business related to the topic of the unit assigned to their group. They have to create a logo, statement and advertisement for their businesses. Here you can see some examples!

VIDEO OF Management of renewable energy sources company

VIDEO OF Management of raw materials, & Mining company

VIDEO OF Restoring company

Projecte QUI SOM? SOM ESPRIU!

Després de lluitar pels ODS amb els seus Minecrafts, els nois i les noies de 1r d’ESO continuen fent feina per projectes. Res ni ningú els atura!
Ara toca preparar el QUI SOM? SOM ESPRIU! perquè els companys i les companyes de primària coneguin millor el nostre institut. La pandèmia no ens atura i volem ser els millors amfitrions, en versió virtual, ara que el nostre centre celebra el seu 25è aniversari. Som-hi doncs!