Taller de detecció de fauna. He vist un ocellet…

Els alumnes de l’optativa de Terra de segon d’ESO hem tingut el plaer de realitzar el taller de “Detecció de fauna” de la mà del naturalista i veí de Castellterçol Ramiro Aibar.

Van ser dues jornades, la primera, a l’aula i més teòrica, on ens explicava la utilitat de la detecció de fauna. Sabeu que els estudis d’impacte ambiental es fonamenten en les observacions in situ? També ens va explicar les diferents maneres de detectar que una espècie habita en un lloc segons els tipus de senyal que trobem: sonor (per ocells i altres animals), alimentació (excrements o egagròpiles), refugis (caus o perforacions), restes d’animals (com mudes de pell, banyes), de desplaçament (petjades) i per observació directa (albiraments).

La segona jornada, pels voltants del camp de golf i més pràctica, vam poder fer un cens de les espècies de la zona per tal de resoldre un supòsit pràctic per decidir si es considera oportuna una ampliació del camp de golf. Per poder resoldre’l hem hagut de llistar les espècies trobades. Aquestes dades són necessàries per tal d’elaborar l’estudi d’impacte ambiental.

Ha estat molt interessant, hem pogut detectar: cabirols, grills, conills, escarabats, pinsans, rossinyols i d’altres animals. Fins i tot, hem pogut emportar-nos una evidència de la presència del cabirol, hem fet un motlle de la seva petjada amb guix!

Per si vos quedeu amb ganes de conèixer més sobre aquest tema: @hevistunocellet (a twiter i Instagram). Fotos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>