Cicle superior visita productors locals de Collsuspina

El divendres passat els i les alumnes de cicle superior vam fer una sortida per Collsuspina visitant granges que produeixen un producte de proximitat, local i ecològic. Vam fer tota la ruta a peu, anant d’una granja a l’altra. Al llarg del dia vam poder conèixer els productes següents:

  • La llet de vaca de Bellver: en Jaume té les seves vaques, que produeixen llet. Vam veure com extreia la llet de dues vaques, una de les quals era cega, i vam poder veure perfectament com anava la llet des de les mamelles de la vaca fins a la nevera frigorífica. Ens va dir que, si volíem, li podíem comprar llet directament a ell. El podem seguir al seu Instagram @masiacanbellver.

  • El xai de Mas Casanova: ens va rebre en Martí i ens va ensenyar on tenien els xais, com els cuidaven, on pasturaven… Va ser molt interessant i, a més a més, vam tenir la sort de poder veure com els esquilaven! El seu producte és de proximitat i per això el venen a la seva agrobotiga. Ens va dir que si en volíem comprar podíem contactar amb ell a través del seu Instagram @elxaidemascasanova.

  • La vedella de la Verdella: En Pere ens va ensenyar les seves vaques i també vam poder veure el cobert on guarda el tractor i les eines. Ens va explicar que l’alimentació de les seves vaques és exclusivament herbívora i per això és més saludable menjar aquesta carn. Ens van explicar que si en volíem comprar podíem contactar amb ell a través de la pàgina web: https://www.gastroteca.cat/on-comprar/la-verdella/ (on hi ha el correu i el telèfon) o el podem seguir al seu Instagram @elxaidemascasanova.

  • Els pollastres del Toll: Per últim, vam visitar la Núria i en Nils. Ens va agradar molt visitar-los, ja que ens van ensenyar els seus pollastres i, fins i tot, ens van deixar agafar-los! A més a més, ens van explicar que els pollastres es passen tot el dia fora de la seva caseta, que el pinso que els donen és natural i que en comptes de medicar-los o vacunar-los si estan malalts els donen plantes aromàtiques. També ens van explicar que, entre d’altres, venen els seus pollastres ecològics a diverses botigues del Moianès o, sinó, ens van dir que els podem escriure o trucar i la Núria ens podria venir a portar el pollastre directament a casa (i, de pas, saludar-la!). També ens van dir que tenen un Instagram (@eltollaviramecologic) on ensenyen el seu dia a dia a la granja.

Gràcies a aquesta sortida hem pogut continuar treballant i aprenent sobre el consum sostenible, de proximitat (km 0) i de qualitat! A més a més, ens ha ajudat a entendre que cal ajudar als petits productors locals que s’esforcen per fer un producte de qualitat.

Podeu veure les fotos de la sortida en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>